Читај ми!

Obradović: Viktore, svaka čast!

Selektor Bogdan Obradović zadovoljan je posle vođstva Srbije od 2:0 protiv Hrvatske, a posebno je zahvalio Viktoru Troickom, koji je, posle kazne ITF-a, našao snage da se vrati na pravi kolosek.

Selektor Dejvis kup reprezentacje Srbije Bogdan Obradović posebno je odao priznanje Viktoru Troickom uporedivši njegov put u preokretu protiv Borne Ćorića sa spuštanjem aviona kroz oblake.

"Čestitke igračima, Viktoru posebno, bio je od početka skoncentrisan, iako je Ćorić odigrao dva sjajna dva seta. Viktor je, da se slikovito izrazim, kao pilot pri sletanju morao da prođe kroz dosta oblaka i uspeli smo mirno da sletimo. Viktor je mentalno bio čvrst. On je jedan od retkih igrača koji to imaju", izjavio je Obradović na konferenciji za medije.

On je iskoristio činjenicu da se Troicki posle dve godine vratio u reprezentaciju da apostrofira nepravdu koja mu je učinjena od strane Međunarodne teniske federacije (ITF).

"Viktor je uvek bio sa nama, ostaće upamćen kao sportista koji je najstrože kažnjen u istoriji. Treba da se i dalje čuje o toj nepravdi, jer mu nisu dali da igra skoro dve godine. Nije on bio na odmoru na Maldivima i zato je ova pobeda još veća. Neverovatno je šta je on uradio u poslednjih nekoliko meseci. Jedva sam čekao ovu konferenciju da ovo kažem", istakao je Obradović.

Prema njegovim rečima, bez obzira na to što je 2:0, meč sa Hrvatskom još nije završen.

"Moramo da uzmemo i treći poen i sada je fokus na sutrašnjem dubl meču. Ali, ne samo to, naš cilj ove sezone je još jedna titula. Svi zajednički treba da se ponosimo ovolikim brojem igrača u top 100, a ovo je deveta sezona da smo u Svetskoj grupi Dejvis kupa", poručio je Obradović.

U subotu je na programu meč dublova u kojem Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraju od 14 sati protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg takmičarskog dana, od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво