Читај ми!

Ćorić: Presudila fizička snaga, svaka čast publici

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić rekao je posle poraza od Viktora Troickog da nije presudilo iskustvo srpskog tenisera nego njegova bolja fizička pripremljenost. Hrvatski reprezentativci, oduševljeni dočekom, izrazili zahvalnost publici.

"Stao sam na 2:0 i 2:0. Do tada sam igrao skoro savršeno. Ne sećam se kad sam bolje igrao. Mislim da je to bilo bolje nego nedavno kad sam pobedio Marija, jer sam sad bolje servirao. Posle sam promašio dva-tri voleja, osetio sam fizičke probleme i više nisam mogao da pariram. Viktor je to osetio i iskoristio. Svaka mu čast na tome. Mislim da nije presudilo iskustvo, već Viktorova fizička snaga, izjavio je Ćorić na konferenciji za medije. On je, poput reprezentativnog kolege Mate Delića, iskoristio priliku da zahvali publici u Kraljevu na sjajnom dočeku.

„Svaka čast publici, i ja sam bio iznenađen. Publika je pokazala poštovanje prema nama i mi to jako cenimo", naveo je Ćorić. Prema njegovim rečima, ne smetaju mu poređenja sa Novakom Đokovićem. Naprotiv.

"To mi godi, mada i malo vuče pritisak, ali ako hoću u top 5 ili top 10 moram da se izborim s tim", dodao je on. Ćorić je realno ocenio da je teško da Hrvatska napravi preokret pri vođstvu Srbije od 2:0.

"Teško možemo do preokreta. Imali smo male šanse i pre meča, sad su minimalne, ali sigurno se nećemo predati. Nadam se da će naš dubl odigrati dobro. Mislim da ipak imamo neke šanse", zaključio je Ćorić.

Hrvatski selektor Željko Krajan smatra da njegov glavni adut nije mogao u susretu sa Troickim da fizički zadrži nivo igre.

"S druge strane, Viktor je imao i taj psihološki moment da nije bio problem izgubiti, jer Srbija ima Novaka i opet su favoriti. Kad je Viktor preuzeo igru, nije bilo povratka. Sutra je novi dan, priželjkivali smo 1:1, ali mislim da imamo šanse u dublu", rekao je Krajan istakavši da su svi u hrvatskom timu prezadovoljni atmosferom u kraljevačkoj Hali sportova.

"Još jednom zahvaljujemo. Očekivali smo to, ali opet smo se plašili nekih incidenata. Stvarno, respekt za domaću publiku. Mislim da bi isto bilo i kod nas. Tenis nije fudbal, drugačiji je sport, pravila su stroža i publika je to znala", kazao je Krajan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара