Читај ми!

Posle prvog dana, Srbija – Hrvatska 2:0

Teniska reprezentacija Srbije na korak je do plasmana u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto u meču prvog kola vodi u Kraljevu protiv selekcije Hrvatske sa 2:0. U subotu će se u Hali sportova u Kraljevu od 13 časova igrati dubl meč.

Prvi poen Srbiji doneo je Novak Đoković, koji je sa 3:0 pobedio Matu Delića dok je Viktor Troicki posle velike borbe savladao Bornu Ćorića.

Troicki je na spektakularan način doveo Srbiju na prag četvrtfinala, jer se posle izgubljena dva seta i sjajne igre hrvatskog tinejdžera činilo da gostujući tim ima "u ruci" izjednačenje.

Ćorić je zaista imponovao prikazanim tenisom, bio je u velikom zaletu. Međutim, iskusniji Troicki nije posustajao, korak po korak hvatao je odgovarajući ritam i uspeo da nametne inicijativu.

Prethodno je najbolji teniser sveta Novak Đokvović pobedio Matu Delića sa 6:3, 6:2, 6:4. Meč je trajao sat i 30 minuta, a Đoković je rutinski i bez previše napora savladao 158. igrača sveta.

Publika u kraljevačkoj Hali sportova aplauzom, bez ijednog zvižduka, propratila je himnu hrvatske "Lijepa naša", što do sada nije bio slučaj na ovim prostorima. Ovo je verovano prvi put, od završetka ratnih događaja, da tokom nadmetanja Srbije i Hrvatske u bilo kom sportu himna gostujuće zemlje bude pozdravljena na ovakav način.

U subotu je na programu meč dublova u kojem Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraju od 14 sati protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg takmičarskog dana, od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара