Читај ми!

Đoković: Pobedio sportski duh Srbije i Kraljeva

Prvi teniser sveta Novak Đoković pohvalio je navijače u Kraljevu za izuzetan sportski duh koji su pokazali tokom njegove pobede nad Matom Delićem u prvom meču Dejvis kup susreta sa Hrvatskom. Delić: Bila mi je čast, hvala publici na dočeku.

"Zadovoljan sam atmosferom i publikom. Ovo je poseban dan za Srbiju i Kraljevo. Svi su pokazali poštovanje prema protivniku. Hvala im na tome što je sve proteklo u sportskom duhu", rekao je Đoković, koji je pobedom od 3:0 u setovima doneo Srbiji prvi poen.

Đoković je naglasio da današnji protivnik uopšte nije bio lak, uprkos tome što je javnost već unapred upisala prvi poen za Srbiju.

"Mate je nezgodan igrač koji je pokazao svojim teniskim kvalitetima da je spreman da se nađe u samom vrhu. Igrao sam najbolje kada je bilo najbitnije, nisam dozvolio nijednu brejk loptu i u tome mi je pre svega pomogao dobar servis", rekao je Đoković.

Delić: Bila mi je čast, hvala publici na dočeku

Hrvatski teniser Mate Delić rekao je da je uživao tokom duela sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem i zahvalio publici u Kraljevu na sjajnom dočeku.

"Nisam imao šta da izgubim. Ušao sam u meč da uživam, igrao sam protiv najvećeg svih vremena, uživao sam i bila mi je velika čast. Naravno, bilo je malo treme, ali kako meč ide onda počnete da uživate", istakao je Delić na konferenciji za medije.

Delić je dodao da se ne oseća kao gubitnik, iako je Đoković ubedljivo slavio sa 3:0.

"Ovo nije poraz, nego pobeda, veliko iskustvo za mene koje će mi doneti napredak u karijeri. Srećan sam što sam imao priliku da odigram meč sa Novakom", naveo je Delić.

Hrvatski teniser posebno je zahvalio publici u Kraljevu, koja je aplauzom dočekala hrvatske igrače, a tokom intoniranja himne nije se čuo nijedan zvižduk.

"Hvala publici, iznenađeni smo, čuli smo aplauze našoj našoj himni i zahvalni smo na tome. Od početka se ovde osećamo kao kod kuće, uživamo, a nadam se i da će meč do kraja biti neizvestan", poručio je Delić.

Tomislav Nikolić posetio srpske tenisere

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je posle pobede Novaka Đokovića nad Matom Delićem srpske tenisere u svlačionici i poželeo im sve najbolje u meču sa Hrvatskom.

Nikolić je razgovarao sa Đokovićem, Viktorom Troickim, Nenadom Zimonjićem, Filipom Krajinovićem i selektorom Bogdanom Obradovićem.

U subotu od 14 sati na programu dubl meč Nenada Zimonjića i Viktora Troickog protiv Franka Škugora i Marina Draganje. U nedelju, poslednjeg dana meča od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво