Читај ми!

Srbija povela, Novak ubedljiv protiv Delića

Srbija je povela protiv Hrvatske sa 1:0 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa. Prvi teniser sveta Novak Đoković savladao je u prvom meču Mate Delića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4 i tako doneo našem timu prednost. Posle njih na teren će izaći Viktor Troicki i talentovani Borna Ćorić. Mečeve, koji se igraju u Kraljevu, možete pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Meč je trajao sat i 30 minuta, a Đoković je rutinski i bez previše napora savladao 158. igrača na svetu.

Publika u kraljevačkoj Hali sportova aplauzom, bez ijednog zvižduka, propratila je himnu hrvatske "Lijepa naša", što do sada nije bio slučaj na ovim prostorima.

Ovo je verovano prvi put, od završetka ratnih dešavanja, da tokom nadmetanja Srbije i Hrvatske u bilo kom sportu, himna gostujuće zemlje bude pozdravljena na ovakav način. 

Duelu između Đokovića i Delića prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je dešavanja na terenu posmatrao u društvu predsednika Teniskog saveza Srbije Vuka Jeremića.

Uskoro će na teren izaći Viktor Troicki i talentovani Borna Ćorić, dok je u subotu od 14 sati na programu dubl meč između Nenada Zimonjica i Viktora Troickog protiv Franka Škugora i Marina Draganje.

U nedelju, poslednjeg dana meča od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede. Bolji iz susreta Srbije i Hrvatske igraće u četvrtfinalu protiv pobednika duela između Brazila i Argentine.

Ovako je protekao meč u Kraljevu:

14.19 - Kraj meča. Srbija je povela sa 1:0. Prvi reket sveta je rutinski na svoj servis završio ovaj duel i ukupnim rezultatom 6:3, 6:2, 6:4 savladao Delića. Publika je ovacijama pozdravila pobedu našeg tenisera. 

14.34 - Naš teniser je u devetom gemu propustio lepu priliku. Đoković je imao čak dve meč lopte ali je Delić uspeo da se isčupa iz oove, za njega, neprijatne situacije - 5:4. 

14.21 - Đoković u petom gemu oduzima protivniku servis i vodi sa 3:2 u  trećem setu. Publika u Kraljevu na nogama.

14.13 - Počeo je i treći set, oba tenisera sigurna na svoj servis, 1:1.

14.10 - Novak je dobio i drugi set sa 6:2 i sada ima veliku prednost od 2:0 u setovima. Sjajna igra našeg tenisera.

14.05 - Drugi brejk za Novaka. Kao i tokom celog meča, karakteristična je duga razmena preko mreže iz koje Đoković izlazi kao pobednik i stižđe do nove tri brejk šanse. Već prvu realizuje osvajajući treći servis Delića bez uzgubljenog poena i sada vodi sa 5:2 i servira za 2:0. 

13.51 - I u drugi set Novak Đoković ulazi sa prednošću koju je osvojio oduzimajući servis Mate Delića koji, odličnom igrom, pruža dobar, ali nedovoljan otpor svetskom broji jedan.

13.47 - Posle prvog izgubljenog servis gema Mate Delić uspeva da dobije svoja tri servis gema, ali Đoković osvaja sve svoje gemove i sa 6:3 dovodi Srbiju u vođstvo sa 1:0. 

13.28 - Mate Delić uspeva da dobije svoj prvi gem u karijeri protiv najboljeg tenisera sveta za 3:1. 

13.21 - Delić na svom servisu pokušava da parira prvom teniseru sveta, ali ne uspeva da sačuva servis i Đoković stiže do prvog brejka i vođstva sa 2:0.

13.16 - Duelom Đokovića i Delića počeo meč Srbije i Hrvatske u prvom kolu Sverske grupe Dejvis kupa. Novak prvi na servisu i sigurno ga realizuje za 1:0.

13.11 - Uz ovacije gledalaca Novak Đoković i Mate Delić počeli zagrevanje. Hala sportova u Kraljevu biće ispunjena do poslednjeg mesta jer pristiže još navijača.

13.01 - Počelo je predstavljanje selekcija reprezentacija Srbije i Hrvatske na terenu sportske hale u Kraljevu i intoniranje himni. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво