Читај ми!

Đoković i Delić prvi na terenu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i 158. igrač na ATP listi Mate Delić otvoriće duel Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Kraljevu. Đoković: Dobro znamo Hrvate, iskustvo na našoj strani.

Duel Đokovića i Delića počinje u petak od 13 sati, a potom će na teren Viktor Troicki, trenutno 41. igrač sveta, i talentovani Borna Ćorić, 61. na ATP listi.

U subotu od 14 sati na programu je dubl meč između Nenada Zimonjića i Viktora Troickog protiv Franka Škugora i Marina Draganje.

U nedelju, poslednjeg dana meča, od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Đoković: Dobro znamo Hrvate, iskustvo na našoj strani

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je da veoma dobro poznaje hrvatske tenisere i ocenio da će velika prednost srpskog tima biti iskustvo.

"Samo reči hvale imam za Bornu Ćorića, na pravom je putu, zreo je za svoje godine i kada neko ko ima 18 godina u kratkom roku, za četiri-pet meseci pobedi Nadala i Marija, zaslužuje da se o njemu tako priča. Matu Delića takođe znam, jer se naši očevi poznaju i trenirali smo zajedno u Australiji pre nekoliko godina. Prvi put ćemo igrati jedan protiv drugog, visok je i to koristi prilikom servisa", istakao je Đoković na konferenciji za medije u Kraljevu i ponovio da taj deo Srbije zaslužuje da bude domaćin velikog događaja kakav je Dejvis kup.

Posle Đokovića i Delića, na teren će Ćorić i Viktor Troicki.

"Spavam malo duže od ostalih jer sam pre nekoliko dana stigao iz Meksika, iz druge vremenske zone, pa mi odgovara što igram drugi meč. Do sada nisam imao priliku da igram protiv Borne, mislim da će biti neizvesno, ali jedva čekam da počne jer se osećam sjajno", istakao je Troicki.

Troicki i Nenad Zimonjić u subote će u dublu igrati protiv hrvatskog tandema Marin Draganja – Franko Škugor.

"Dubl je uvek neizvestan, pogotovo u Dejvis kupu. Draganja je u formi, osvojio je Zagreb i Marselj, protiv njega sam igrao tri puta i dva puta sam pobedio. Hrvati nemaju šta da izgube i biće teško", ocenio je Zimonjić.

Selektor Hrvatske Željko Krajan očekivao je ovakav izbor igrača kolege Bogdana Obradovića i rekao da se Ćoriću ispunila želja da igra drugi meč.

"Spreman sam 100 odsto za Troickog, osećam se dobro, a samopouzdanje mi daju rezultati sa poslednjih turnira", poručio je Ćorić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи