Читај ми!

Federer pobedio Novaka za trofej u Dubaiju!

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je titulu na ATP turniru u Dubaiju, nakon što je u finalnom meču pobedio prvorangiranog tenisera sveta Novaka Đokovića sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji titulu na turniru u Dubaiju, pošto je u finalu izgubio od drugog igrača sveta – Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0, po setovima (6:3, 7:5).

Meč je trajao sat i dvadeset pet minuta, a Federer je uspeo da odbrani titulu i osvoji svoj sedmi trofej u Dubaiju, što ga čini najuspešnijim igračem tog turnira. Đoković je osvojio četiri titule.

To je bio 37. duel Đokovića i Federera i 20. pobeda Švajcarca. To je drugo na listi najvećih rivalstava u tenisu, posle duela Đokovića i Španca Rafaela Nadala.

Federer je u šestom gemu drugog seta odservirao svoj 9.000. as u karijeri i drugi je u istoriji open ere u tom segmentu. Od njega ima više samo Goran Ivanišević, koji je neodbranjivo serivrao više od 10.000 puta.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do osmog, kada je Federer posle Đokovićeve greške iz bekhenda iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 5:3. On je u narednom gemu sigurno servirao i poveo u meču.

Obojica su čuvali svoje servise u drugom setu, Đoković je mogao da napravi brejk u osmom gemu, ali posle dobrih servisa Federera nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte, pa je Švajcarac izjednačio na 4:4. 

Srpski teniser je nakon toga bez većih problema osvojio gem na svoj servis i poveo sa 5:4, a u narednom gemu propustio je da osvoji set, pošto nije iskoristio dve brejk i set lopte. Đoković je u 11. gemu poveo sa 40:0, ali je Federer nakon toga vezao šest poena i poveo sa 6:5.

Drugi teniser sveta je u narednom gemu servirao za meč, imao je meč loptu pri rezultatu 40:30, ali je Đoković uspeo da izjednači i posle dvostruke servis greške Federera dođe do prednosti. Švajcarac je zatim dobrim servisima uspeo da se izvuče i osvoji titulu.

Ovako je protekao finalni meč u Dubaiju: 

17.39 – Kraj meča u Dubaiju i titula za Rodžera Federera! Rezultat – 7:5 u drugom setu za drugorangiranog tenisera sveta. Novak je u ovom susretu propustio svih sedam brejk šansi!

17.35 – Ono što Novaku nije uspelo šest šuta, Rodžeru jeste po drugi put. Brejk u 11. gemu od 0:40! Sevira Švajcarac za pobedu – 6:5. 

17.33 – Treći put u meču Novak ne koristi dve vezane brejk lopte, koje su ovoga puta bile i set lopte... 5:5! 

17.22 – Ponovo Novak ne koristi dve vezane brejk šanse, Federer odlično servira u bitnim momentima za 4:4 u drugom setu...

17.14 – Bolje igra Novak u drugom setu, bolje se kreće i preciznije udara lopticu. Ipak, ne uspeva da "brejkne" Federera – 3:3. 

17.00 – Posle prva dva gema u drugom setu, nema brejka – 1:1. 

16.54 – Siguran je bio Švajcarac i došao do prednosti u setovima u velikom finalu – 6:3. 

16.50 – Evo i prvog brejka na meču! Federer je u osmom gemu oduzeo servis Đokoviću i sada ima servis za osvajanje prvog seta – 5:3. 

16.42 – Sredina prvog seta, i dalje bez brejka – 3:3. 

16.30 – Imao je Novak dve brejk šanse, ali je Rodžer ipak osvojio gem i poveo sa 2:1. 

16.22 – Oba tenisera su dobila svoje prve servis gemove, istina uz dosta muke – 1:1. Za sada se igraju nešto kraći poeni. 

16.15 – Počeo je meč servisom Rodžera Federera. 

16.10 – Ovaj pehar dobiće pobednik današnjeg duela...

16.00 – Uskoro počinje veliko finale u Dubaiju...

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво