Nole: Velika pobeda, Endiju želim lepo venčanje i puno dece

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da bez pomoći svog tima ne bi uspeo da osvoji svoju petu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije i svom protivniku u finalu, Britancu Endiju Mariju, poželeo je lepo venčanje i mnogo dece.

Đoković je osvojio petu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pošto je pobedio šestog igrača sveta, Britanca Endija Marija, sa 3:1 u setovima (7:6, 6:7, 6:3, 6:0).

On je postao prvi teniser u open-eri, od 1968. godine, koji je osvojio pet trofeja u Melburnu. Prethodno je pobeđivao 2008, 2011, 2012. i 2013. godine i bez poraza je u finalima na tom turniru.

"Hvala mom timu, koji sve žrtvuje kako bi bio sa mnom. Da nema njegove podrške, sve ovo ne bi bilo moguće. Tolerišu mnoge stvari i uvek su uz mene. Drago mi je što sam bio u društvu velikih teniskih legendi", rekao je Đoković na ceremoniji dodele pehara.

On je pohvalio organizatore Otvorenog prvenstva Australije, rekavši da teniseri uživaju u Melburnu, ali i navijače jer prave dobru atmosferu. Takođe, čestitao je Mariju na dobroj igri na turniru.

"Čestitam Endiju na sjajnom turniru, veliki je borac i dobar takmičar. Želim mu sve najbolje u nastavku sezone, da ima lepo venčanje i dobije mnogo dece sa verenicom Kim. Otkako sam postao otac drugačije razmišljam, izvinjavam se što sam skrenuo sa teme", rekao je Đoković kroz osmeh.

Britanski teniser Endi Mari igrao je u svom četvrtom finalu u Melburnu i pretrpeo četvrti poraz, a treći od Đokovića.

"Đoković je obavio dobar posao, čestitam mu. Hvala mom timu, naporno smo radili. Prošla godina je bila teška, ali mislim da sam u ovom trenutku bliži velikom trofeju nego što sam bio pre nekoliko meseci. Trudiću se da dođem i naredne godine, da ponovo stignem do finala i konačno ga osvojim", rekao je Mari.

On je pohvalio organizatore i publiku u Melburnu i zahvalio na podršci svom treneru Ameli Morezmo.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво