Читај ми!

Đoković po peti put na tronu Melburna!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je peti put u karijeri grend slem titulu u Melburnu! Naš teniser je u finalu savladao Britanca Endija Marija sa 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0. Novak je tako došao do 49. titule u karijeri, ukupno osmog grend slem trofeja.

Đoković je tako postao prvi teniser u open-eri, od 1968. godine, koji je osvojio pet trofeja u Melburnu. Prethodno je pobeđivao 2008, 2011, 2012. i 2013. godine i bez poraza je u finalima na tom turniru. Iza njega su ostali Andre Agasi i Rodžer Federer sa po četiri titule.

Više snimaka sa finalnog meča pogledajte na našem Jutub kanalu.

On je osvojio osmu grend slem titulu u karijeri, u svom 15. grend slem finalu i ostvario 50. pobedu na Australijan openu. Mari je izgubio i četvrto finale u Melburnu, a treće od Đokovića.

Pobedom u Melburnu Đoković će uvećati prednost na prvom mestu ATP liste u odnosu na drugoplasiranog Rodžera Federera, dok će Mari sa šestog skočiti na četvrto mesto.

Đoković je kao i u polufinalu protiv Vavrinke u prvom delu meča igrao sa oscilacijama, da bi u trećem i četvrtom setu pokazao svu raskoš svog teniskog arsenala, pobedivši Marija 16. put u karijeri.

Prvi teniser Srbije je posebno impresivan bio u četvrtom setu, kada je naglo podigao nivo igre, pravim projektilima gađao Marijevo polje, potpuno izbacivši Britanca iz ravnoteže.

Ovako je protekao finalni meč:

13.23 – Kraj meča, Novak Đoković je po peti put osvojio titulu u Melburnu. Prvi reket sveta ubedljivo je dobio četvrti set – 6:0!

13.18 – Pobeda i titula su na vidiku! Pravi debakl Endija Marija, koji još jednom gubi servis. Đoković vodi sa ogromnih 5:0 i na svoj servis ima priliku da stavi tačku na ovaj meč. 

13.08 – Novi brejk za našeg asa! Ruši se igra Endija Marija, koji deluje sve umornije. Za razliku od njega, Đoković je sve sigurniji i sada ima dva velika brejka prednosti u četvrtom, možda i odlučujućem setu.  

13.00 – Nastavlja Đoković sa fantastičnom igrom. Na startu četvrtog seta oduzima Mariju servis dobivši sedmi od poslednjih osam gemova. Britanac i dalje pravi ogroman broj grešaka.

12.55 – Konačno set koji je prvi reket sveta dobio bez muke. Novak je sveo greške na minimum i ubedljivo je dobio treći set sa 6:3. Za razliku od prva dva seta, treći je završen za "samo" 40 minuta.

12.50 – Đoković pravi novi brejk u osmom gemu i ima odličnu šansu da na svoj servis dođe do trijumfa u trećem setu – 5:3. Britanac pravi sve više grešaka u odnosu na Novaka, koji je stabilizovao svoju igru.

12.37 – Tri vezana osvojena seta našeg tenisera, koji od 0:2 dolazi do prednosti od 3:2.

12.32 – Novak vraća brejk! Posle prva dva seta u kojima je delovao prilično umorno Đoković je relativo lako osvojio gem na svoj servis, a potom i oduzeo protivniku servis, za izjednačenje od 2:2 u trećem setu.

12.22 – Rani brejk za Britanca, koji već na startu trećeg seta oduzima našem teniseru servis.

12.16 – Endi Mari izjednačuje rezultat na 1:1. Britanac je bio uspešniji u taj-brejku, koji je dobio sa 7:4. Đoković i dalje ima velikih problema sa prvim servisom. Drugi set je trajao čak 80 minuta. 

12.06 – I drugi set će biti odlučen posle taj-brejka. Novak je na svoj servis dobio veoma važan, dvanaesti gem i odveo set u produžetak. U prethodnom maratonskom setu naš teniser je bio blizu novog brejka, ali nije uspeo da ga ostvari.

11.38 – Set koji obiluje greškama na obe strane. Mari uzvraća brejkom u osmom gemu i vraća se rezultatski u meč. Početak seta je kasnio zbog navijača koji su pokušali da okače transparent što im obezbeđenje nije dozvolilo. Dva od dva realizacija brejk lopti u drugom setu obojice tenisera.

11.20 – Posle 0:2 prvi reket sveta, uz novi brejk, dolazi do prednosti od 3:2 u drugom setu. Novak je znatno popravio igru, dok je Mari sve nervozniji i sve više greši. Fantastična igra našeg tenisera na svoj drugi servis!

11.12 – Nova razmena brejkova. Odigrao je Đoković pametno i prinudio Marija da napravi niz grešaka – 1:2.

11.06 – Britanac prvi dolazi do brejka u drugom setu i vodi sa 2:0. Đokovića muči i skočni zglob zbog čega je Mari i došao do laganih poena. 

10.56 – Jače nerve u taj-brejku imao je naš teniser i posle sat i petnaest minuta dobio prvi set sa 7:6 (7:5). Novaku su naruku išle i dve velike Marijeve greške u samom finišu. Na redu je drugi set.

10.43 – Posle skoro sat vremena igre prvi se biće rešen u taj brejku. Novak evidentno ima problema sa povredom palca desne ruke, što je i rezultiralo nešto slabijom igrom. 

10.32 – Nova razmena brejkova, Britanac uzvraća novim brejkom za 5:4. Naš teniser je zatražio pomoć lekara zbog povrede desne šake.

10.27 – Đoković uzvraća novim brejkom i ima šansu da na svoj servis osvoji prvi set – 5:3. Prvi teniser sveta nezgodno je udario šaku pri jednom padu.

10.19 – Mari uzvraća brejkom u sedmom gemu pre svega zahvaljujući nešto slabijem servisu našeg tenisera i greškama iz bekhenda. Rezultat 4:3 u prvom setu.

10.03 – Spektakularna igra našeg tenisera i rani brejk za vođstvo od 3:1. Fantastična serija od 9:1 u poenima za Novaka. Mari pod velkim pritiskom nakon brejk šanse koju nije iskoristio. 

09.58 – Sa pet uzastopnih poena Đoković uspeva da se izvuče iz neugodne situacije u kojoj je Mari imao čak tri brejk lopte (0:40) i osvoji treći gem za novu prednost - 2:1.

09.52 – Mari takođe osvaja početni set na svoj servis, rezultat nerešen – 1:1.

09.45 – Odličan početak Novaka Đokovića, prvi set lagano dobijen za početno vođstvo od 1:0.

09.43 – Počeo meč, naš teniser prvi na servisu.

09.31 – Novak Đoković i Endi Mari izašli na teren prepune "Rod Lejver" arene. Sve je spremno za veliki spektakl! Sledi zagrevanje, a ubrzo i početak velikog meča.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво