Читај ми!

Đoković: Pokušavam da mislim samo na meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da ne razmišlja ni o čemu drugom osim o finalu Australijan opena protiv Britanca Endija Marija. Ukoliko pobedi Marija, Đoković će osvojiti osmu grend slem titulu i tako se izjednačiti sa Kenom Rozvelom, Džimijem Konorsom i Andreom Agasijem.

"Pokušavam da mislim samo na meč i priđem finalu na pravi način, jer znam da će mi to pomoći da ispunim plan igre koji želim. Znam šta donosi pobeda, imam motiv da budem deo te elite koja je osvajala osam grend slemova, ali prilazim ovom finalu kao da je bilo koji drugi meč", rekao je Đoković za sajt turnira.

Đoković će se u nedelju boriti za petu titulu u Melburnu, dok će Mari pokušati da osvoji prvu.

"Mari je odigrao na visokom nivou poslednjih nekoliko mečeva. Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta važne susrete, osvojio je dva grend slema i zna kako da se pripremi u ovakvim situacijama. On je iskusan i neće ga osujetiti važnost meča, iako ćemo obojica biti pod tenzijom", dodao je Đoković.

Prvi reket sveta vodi sa 15:8 u međusobnim duelima i bio je bolji od Marija u dva finala na Australijan openu – 2011. i 2013. godine.

Novi susret Đokovića i Marija u Melburnu zakazan je za sutra od 9.30. Direktan prenos je na našem Prvom programu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво