Serena "kraljica" Melburna

Serena Vilijams je u Melburnu pobedila Mariju Šarapovu sa 2:0, i tako osvojila 19. grend slem titulu u karijeri, šestu u Australiji. Nikada ne treba odustajati, čuda su moguća, poručila Amerikanka nakon finala.

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je svoju 19. grend slem titulu, a šestu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

Vilijamsova je tako nastavila neverovatan niz pobeda nad Šarapovom – trijumfovala je 16. put uzastopno. S druge strane, Ruskinja je posle ovog finala ostala na jednoj tituli na Australijan openu i na ukupno pet grend slem trofeja.

Prva teniserka sveta je lako povela na početku meča sa 2:0, ali je Šarapova uspela da smanji na 3:2 kada je usledila pauza zbog kiše u Melburnu.

Krov na "Rod Lejver areni" je navučen, a Vilijamsova, koja je prethodnih dana imala problema s prehladom, provela je malo više vremena van terena.

Iako je teže disala kada je meč nastavljen, Amerikanka je napravila još dva brejka i posle 47 minuta igre povela sa 1:0 u setovima.

Na početku drugog seta Vilijamsova je vezala deset poena i kada je izgledalo da će lako stići do prednosti od 2:0, Šarapova se zahvaljujući dobrim servisima izvukla iz neugodne situacije i izjednačila na 1:1.

U narednih nekoliko gemova obe teniserke su imale priliku za brejk, ali su i Vilijamsova i Šarapova osvajale svoje gemove zahvaljujući dobrim servisima.

Prva teniserka sveta je u desetom gemu, na servis protivnice, stigla do meč lopte, ali je Ruskinja u odlučujućim momentima odigrala nekoliko sjajnih poena, pogađala je servis i linije i tako produžila meč.

Druga teniserka sveta je odlično servirala u 12. gemu i tako izborila taj-brejk. Posle velike borbe i nekoliko grešaka na obe strane, Vilijamsova je dobila taj deo igre, a ujedno i meč posle 138 minuta igre.

"Nisam bila najbogatija kada sam odrastala, moja porodica i ja smo prolazili kroz teške momente. Izašla sam na teren sa lopticom, reketom i nadom, to je sve što sam imala. Činjenica da sam došla do 19. grend slem titule pokazuje da nikada ne treba odustajati i da su čuda moguća. Počastvovana sam što sam danas ovde i što sam podigla ovaj trofej", rekla je Vilijamsova posle meča.

Ona je čestitala Ruskinji na dobroj partiji u finalu.

"Marija je igrala odlično, terala me je da pružim maksimum i publici prikažemo sjajan meč", dodala je Amerikanka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи