Читај ми!

Novak u finalu Australijan opena!

Đoković–Vavrinka 3:2 (7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0). Iako nije bio na svom prepoznatljivom nivou, Novak Đoković je posle velike borbe uspeo da se plasira u finale Australijan opena. Na putu ka petoj tituli u Melburnu, Novaku stoji Endi Mari, sa kojim će odmeriti snage u nedelju.

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, pošto je u neverovatnom polufinalu posle velikih muka savladao branioca titule Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 7:6 (7:1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

Pobeda Đokovića bila je obeležena stalnim oscilacijama u igri, ali je najbolji srpski teniser u odlučujućem petom setu namestio nišanske sprave i plasirao se u svoje peto finale u Melburnu, u kojem je do sada četiri puta trijumfovao: 2008, 2011, 2012, 2013.

Đoković je povećao skor u broju pobeda protiv Vavrinke na 17:3, istovremeno se revanširavši Švajcarcu za poraz u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Australijan opena.

Srpski teniser će se u borbi za trofej u Melburnu, ukupno osmi grend slem u karijeri, sastati sa Britancem Endijem Marijem protiv koga vodi u međusobnim duelima sa 15:8.

Zanimljivo je da je Đoković bio bolji od Marija u tri velika grend slem finala: 2011. i 2013. u Melburnu i 2012. na Ju-Es openu.

Vavrinka priznaje da ga je Novak Đoković potpuno zasluženo pobedio i plasirao se u finale turnira.

"Meč je bio čudan, sigurno ne najbolji. Mislim da je bilo dosta uspona i padova. Uslovi za igru nisu bili dobri na početku, kada su se loptice teško kontrolisale. Uglavnom, Novak je igrao taman toliko dobro koliko mu je bilo potrebno za pobedu", rekao je Vavrinka.

Po završetku meča prvi teniser sveta je ocenio da je svojim greškama bespotrebno zakomplikovao put u finale.

"Sam sam sebi zakomplikovao život u meču. Gurali smo jedan drugog do krajnjih granica. Svaka čast Stenu na velikoj borbi", rekao je Đoković.

Novak je zadovoljan što će igrati za svoj peti grend slem trofej na Australijan openu, ukupno osmi, protiv Britanca Endija Marija.

"Sa Endijem sam prvi put igrao kada sam imao 12 godina. Lepo je što ćemo igrati još jedno grend slem finale", poručio je Đoković. 

Ovako je protekao meč:

13.15 - Gotovo je, Novak Đoković je u finalu Australijan opena. 

13.10 - U velikom stilu Đoković dolazi do prednosti od 5:0 as udarcem, pa će Vavrinka servirati za ostanak u meču. 

13.07 - Vavrinka se ne predaje i dolazi do šanse za vrati brejk. Novak uzvraća, izjednačuje i stiže do prednosti.

13.03 - Vavrinka u krizi. Posle sigurno osvojenog servisa za 3:0, Novak u šansi da načini novi brejk. Novak uspeva da osvoji i drugi brejk za 4:0! 

12.50 - Odličan početak petog seta za Novaka, koji je napravio brejk i poveo sa 2:0. 

12.34 - Nerešeno je, 2:2 u setovima, Vavrinka je sve bolji, koristi pad u igri Đokovića. Bez dileme, velika borba će se voditi u petom setu.

12.22 - Švajcarac vodi sa 4:3, pošto je napravio brejk bez izgubljenog poena. Vavrinka je vrlo siguran u narednom gemu, lako dolazi do poena, pa će Đoković servirati za ostanak u setu.

12.11 - Vavrinka u šansi da uzvrati brejk. Ima dve brejk lopte i uspeva da realizuje prvu šansu za 2:1. 

12.05 - Novak rutinski dobija svoj servis na početku četvrtog seta, a onda dolazi do prve brejk prilike koju Vavrinka otklanja sigurnim servisom. Nova brejk šansa za Novaka i ovaj put uspeva - 2:0 za Đokovića. 

11.51 - Greši Vavrinka u dramatičnoj završnici trećeg seta. Fantastičan tenis, Novak je poveo sa 2:1 u setovima. 

11.38 - Vavrinka je uspeo da izjednači na 3:3, ali ga je Novak sprečio da preokrene ovaj set u svoju korist. Rezultat je 4:3 za srpskog tenisera. 

11.31 - Vraća se Švajcarac u ovaj set, vezao je dva gema, od kojih je brejk napravio bez izgubljenog poena. 

11.22 - Kako meč odmiče, poeni su sve duži i zanimljiviji. Novak je poveo sa 3:0, a u ovom gemu videli smo poen sa 27 razmenjenih udaraca. 

11.17 - Bolja igra Đokovića, brejk mu donosi prednost od 2:0 u trećem setu. 

11.14 - Velika borba za prvi gem u trećem setu. Đoković je poveo posle 12 minuta igre. 

11.02  - Vavrinka servira za set i sigurnim servisima uspeva da vrati meč na početak, izjednačivši na 1:1 u setovima. 

11.00 - Novak uzvraća ubrzanim ritmom igre na servis Vavrinke, ali ne uspeva da vrati brejk. Vavrinka vodi sa 5:2, Đoković servira za ostanak u setu i smanjuje na 3:5. 

10.55 - Vavrinka uspeva da dođe do prve brejk lopte u drugom setu, a Đoković čini dvostruku servis grešku i Vavrinka vodi sa 2:4.

10.45 - As udarcem Sten Vavrinka dolazi do prednosti u drugom setu, ali Đoković uzvraća dobijanjem svog servisa za 2:2. 

10.25 - Novak fantastičan u taj-brejku, posle 43 minuta igre, osvajio je prvi set rezultatom 7:6 (7:1). 

10.20 - Igraće se taj-brejk u Melburnu. 

10.05 - Kakav odgovor Đokovića! Bez izgubljenog poena, Novak vraća brejk, rezultat je 4:4. 

10.00 - Vavrinka pravi prvi brejk na meču. Doduše, Novak mu je pomogao, pošto je vezao nekoliko grešaka.

9.50 - I Đoković i Vavrinka vrlo sigurni na svom servisu, još nema brejka, rezultat je 2:2. 

9.40 - Počeo je meč, prvi servis ima Đoković. 

09.30 - Očekuje se početak duela Đokovića i Vavrinke. Završeno je finale ženskih dublova, koje je bilo na programu pre ovog duela, i Čehinja Lusija Safarova i Amerikanka Betani Matek-Sends pobednice su Otvorenog prvenstva Australije u tenisu u konkurenciji ženskih dublova. Vavrinka i Đoković su počeli zagrevanje, prvi na servisu biće Đoković. 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво