Читај ми!

Vavrinka u polufinalu Australijan opena

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u četvrtfinalu pobedio Japanca Kei Nišikorija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6. Četvrti teniser sveta će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića.

Vavrinka, aktuelni šampion Australijan opena, odigrao je odličan meč, a za vođstvo od 2:0 u setovima bio mu je potreban samo po jedan brejk u prva dva seta. Međutim, u trećem setu bila mu je potrebna mnogo veća borba.

Nišikori je poveo sa 2:0 u trećem setu, ali je Švajcarac odmah uzvratio brejkom i izjednačio na 2:2. Do kraja seta, obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis, pa je pobednik rešen u taj-brejku.

Vavrinka je odlično počeo taj-brejk, poveo je sa čak 6:1, ali se Nišikori nije predavao. Japanac je spasao pet meč lopti i izjednačio na 6:6, ali nije uspeo da preokrene rezultat, pošto je Vavrinka osvojio naredna dva poena i tako nastavio put ka odbrani titule na Australijan openu.

Neposredno posle meča četvrti teniser sveta je istakao da još nije u potpunosti zadovoljan svojom igrom ali i da je na turnir došao da ponovo osvoji titulu.

"I dalje sam nervozan. Pre dva dana sam gubio taj-brejk sa 6:0 i dobio sam ga, sada sam vodio 6:1 i bilo je tesno. Bio sam defanzivan na kraju, ali sam srećan što sam pobedio", rekao je Švajcarac.

Vavrinka će u polufinalu igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

"To je samo još jedan meč. Svakako će biti težak. Za sada igram dobro, srećan sam što sam opet u polufinalu... Nisam došao da branim titulu, vratio sam se da igram novi gren slem. Moraš da počneš od početka, da ideš meč po meč. Za sada ide dobro. U polufinalu je sve moguće, ali ako želim da trijumfujem imam do kraja još dva teška meča", kazao je Vavrinka.

Nišikori je posle meča istakao da je imao težak dan. 

"Borio sam se sa servisom, nisam mogao da uhvatim ritam u prvom i drugom setu. On je igrao zaista agresivan, odličan tenis. Bio sam spreman da idem dalje, ali on je danas bio bolji", rekao je Nišikori. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво