Читај ми!

Novak "počistio" Raonića za novo polufinale!

Pobedom od 3:0 u setovima nad Milošem Raonićem, uz veoma ubedljivu igru, najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena. Rezultat po setovima bio je 7:6 (7:5), 6:4 i 6:2, za tačno dva sata tenisa. Sledeći Novakov protivnik je branilac trofeja Stanislas Vavrinka.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je u četvrtfinalu pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 7:6 (7:5), 6:4, 6:2.

Đoković je zadržao maksimalan učinak protiv Raonića, a do petog trijumfa u međusobnim duelima došao je posle tačno dva sata igre.

Problem je imao samo u prvom setu koji je dobio u taj-brejku, da bi u nastavku meča pronašao rešenje za snažne servise visokog protivnika i rutinski priveo meč kraju.

Njegov protivnik u borbi za finale biće branilac titule Stanislas Vavrinka, koji je pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 6:4, 7:6 (8:6).

Biće to repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala u kojem je Vavrinka posle velike borbe u pet setova dobio Đokovića, ali i duela osmine finala iz 2013. godine, kada je Đoković slavio u petom setu sa 12:10.

Đoković i Vavrinka do sada su se sastajali 19 puta i srpski teniser vodi sa 16-3 u pobedama. Poslednji put igrali su na završnom mastersu u Londonu i slavio je Đoković sa 6:3, 6:0.

Prvi reket sveta od ponedeljka će uvećati prednost na ATP listi, pošto je prvi pratilac Rodžer Federer ispao u trećem kolu, dok je Rafael Nadal eliminisan u četvrtfinalu. 

Ovako je protekao meč Đokovića i Raonića: 

11.40 - Nakon što je Raonić konačno odservirao dobar servis gem (dobio ga je bez izgubljenog poena), Novak je uspešno servirao za pobedu u meču za 6:2 u trećem setu i ukupnih, veoma ubedljivih 3:0.

11.32 - Novi brejk za Novaka Đokovića, koji sada vodi sa 4:1 u trećem setu i nalazi se vrlo blizu plasmana u polufinale prvog grend slema u sezoni.

11.22 - U trećem gemu trećeg seta Novak oduzima servis Milošu – vodi sa 2:1 i ima servis... 

11.19 - Iako je imao brejk šansu već na startu trećeg seta, Novak je nije iskoristio, pa je Raonić poveo sa 1:0. Nakon toga je usledio još jedan siguran servis gem srpskog tenisera za ekspresno izjednačenje – 1:1.

11.10 - Ljubomorno je Novak čuvao rano stečenu prednost u drugom setu, koji je na kraju osvojio sa 6:4 i poveo sa 2:0. 

11.00 - Stabilizovao se Raonić, ali Đoković i dalje čuva rano osvojeni brejk – 4:3 u drugom setu i servis za srpskog tenisera. 

10.43 - U istom ritmu Novak nastavlja i u drugom setu – prvo oduzima servis Raoniću, a potom sigurno osvaja gem na svoj servis za 2:0 u drugom setu. 

10.40 -  Đoković dobija taj-brejk sa 7:5 /7:6/ i vodi sa 1:0 u setovima. 

10.32 - Đoković i Raonić ulaze ravnopravno u finiš prvog seta i posle 6:6 počinju taj-brejk koji će odlučiti o prvom setu. Već na prvom Raonićevom servisu Đoković realizuje mini-brejk. 

10.18 - Nove dve brejk šanse za Đokovića, ali Raonić opet uspeva sjajnim servisima da spase svoj servis za 4:4. 

10.10 - Problemi za Novaka. Raonić uzvraća ravnopravnom igrom, ali Đoković ipak uspeva da dobije svoj četvrti servis.  

9.58 - Novak rutinski brzo i lako osvaja svoj drugi servis gejm. 

9.54 - Problemi za Raonića već na startu meča na prvom servisu. Đoković uspeva da dođe do dve brejk lopte, ali Raonić ih spasava sjajnim servisima, ostvarivši čak tri asa. U finišu Raonić ipak osvaja svoj prvi servis gem.

9.45 - Meč je počeo sa malim zakašnjenjem u odnosu na predviđeno vreme. Đoković servira prvi i rutinski dobija servis za 1:0.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се