Читај ми!

Serena i Cibulkova u četvrtfinalu

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams i Dominika Cibulkova iz Češke plasirale su se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Njiov naredni susret odlučiće o tome koja će igrati u polufinalu.

U vrlo dramatičnom duelu Serena Vilijams je posle preokreta pobedila 24. igračicu na VTA listi, Španjolku Garbine Mugurusu sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 6:2). Cibulkova je u još dramatičnijem dueliu eliminisala dvostruku pobednicu Australijan opena Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:2, 3:6, 6:2.

U duelu sa Serenom, Mugurusa je povela zahvaljujući brejkovima u petom i sedmom gemu, ali je Vilijams uspela da se vrati. U drugom i trećem setu Serena Vilijams je po dva puta oduzela servis protivnici i za nešto više od dva sata igre izborila plasman među osam najboljih.

Prva teniserka sveta se tako "osvetila" Mugurusi za poraz u meču na Rolan Garosu prošle godine, u kojem je uspela da osvoji samo četiri gema.

Petostruka pobednica Australijan opena Vilijams će u četvrtfinalu igrati protiv 10. teniserke sveta, Dominike Cibulkove iz Češke, koja Cibulkova je u još dramatičnijem duelu pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:2, 3:6, 6:2.

Cibulkovoj je trebalo dva sata i 12 minuta da pobedi dvostruku pobednicu Australijan opena, a u meču u su teniserke napravile ukupno čak 12 brejkova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво