Читај ми!

Đoković u osmini finala Melburna

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen opena, pošto je u trećem kolu savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:6 (10:8), 6:3, 6:4. Novak će naredni meč igrati sa Žilom Milerom iz Luksemburga.

Ђоковић у осмини финала Мелбурна Ђоковић у осмини финала Мелбурна

Najbolji srpski teniser je pre svega pametnom igrom, uz korišćenje snage protivnika, otvorio vrata četvrtog kola u kojem će se sastati sa Luksemburžaninom Žilom Milerom, koji je napravio iznenaađenje eliminisavši Amerikanca Džona Iznera sa 3:0 u setovima.

Koliko je Đoković bio superioran u izboru taktike najbolje govori podatak da je duplo manje grešio od Verdaska, koji je napravio skoro 50 neiznuđenih grešaka.

Đoković je posle izjednačene igre na početku prvog seta, u taj-brejku uspeo da slomi Verdasaka iskoristivši četvrtu set loptu, da bi u drugom delu igre "upalio motore", ekspresno nanizao tri gema za vođstvo od 3:0 i tim jednim brejkom prednosti držao Španca do kraja seta na distanci, ponovo iskoristivši četvrtu set loptu.

Verdasko je pokušavao da parira Đokoviću snažnim udarcima, ali je u nekim trenucima delovao kao pomalo "raštelovan top", koji je promašivao sigurne poene.

Đoković je u trećem setu ponovo za trenutak pustio Verdaska da "vodi igru", da bi iznenada napravio rani brejk, preuzeo "dizgine" i dominirao do kraja duela, iskoristivši prvu meč loptu.

Đoković sada vodi protiv Verdaska sa 7:4 u međusobnim mečevima, a sa narednim protvnikom Milerom do sada se nije sastajao.

Ovo je Đokovićevo deveto uzastopno četvrto kolo na Australijen openu, čiji je pehar do sada osvajao četiri puta - 2008, 2011, 2012, i 2013. godine.

Ovako je protekao meč na Rod Lejver areni

11.35 - Kraj meča. Đoković je rutinski dobio i treći set sa 6:4 i tako se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije. Treći set trajao je 45 minuta. 

11.15 - U petom gemu trećeg seta naš teniser ponovo pravi brejk za vođstvo od 3:2. 

10.49 - Đoković je uspeo da zadrži stečenu prednost i da drugi set dobije neuporedivo lakše, sa 6:3. Drugi set trajao je mnogo kraće, Novak je završio posao za samo 37 minuta. 

10.20 - Silovito kreće Novak u drugom setu i oduzima protivniku prvi servis za vođstvo od 2:0.

10.13 - Đoković je dobio prvi set, teže nego što se očekivalo, posle velike borbe u taj-brejku sa 10:8. U prvom delu igre nije viđen niti jedan brejk, oba tenisera bila su sigurna na svoj servis. Prvi set je trajao tačno 61 minut. 

09.10 - Počeo meč na Rod Lejver areni između Novaka Đokovića i Fernanda Verdaska. Španac prvi na servisu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво