Читај ми!

Đoković: Zadovoljan sam

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan igrom i pobedom protiv Rusa Andreja Kuznjecova u drugom kolu Australijan opena. Novak je Kuznjecova, sa kojim je igrao prvi put, ubedljivo savladao sa 6:0, 6:1, 6:4 i u trećem kolu iščekuje pobednika duela Fernando Verdasko (Španija) – Go Soede (Japan).

Srpski teniser je nastavio sa dobrim partijama na prvom grend slemu u sezoni, na kojem je od 2007. godine izgubio samo dva seta u mečevima prve i druge faze takmičenja.

"Prva dva seta odigrao sam odlično. Uspeo sam da uradim skoro sve što sam nameravao – servis, igra sa osnovne linije, agresivni udarci i riterni. Kuznjecov je imao slab procenat prvog servisa u drugom setu, što mi je omogućilo da uđem u teren i dosta prilika za brejk", rekao je Đoković za zvanični sajt turnira.

"Ima nekoliko razloga za moje dobre igre na Australijan openu. Odgovaraju mi uslovi, iako su tereni u poslednje vreme znatno brži nego ranije. Oseća se pozitivna energija i atmosfera na turniru. Početak je godine, svi teniseri dolaze sveži i motivisani i to su stvari koje mi pomažu da se osećam lepo na terenu", rekao je Đoković.

Najbolji među najboljima je, naravno, pohvalio i protivnika sa kojim se prvi put sreo na terenu.

"On je veoma talentovan igrač. On je izuzetno mlad, generacija je mog mlađeg brata (Marka), koji ga dobro poznaje, pa sam razgovarao s njim pre meča, jer nisam mnogo poznavao igru Kuznjecova uoči duela", istakao je Đoković.  

Na pitanje koja je tajna njegove fizičke spremnosti s obzirom na to da se mnogi teniseri žale na povrede i vrućine, Novak je odgovorio:

"Trening i to ne samo na terenu, već i profesionalin pristup van njega. Povrede se dešavaju, pogotovo u individualnom sportu. Brojni su izazovi, imamo putovanja, promene vremenskih zona, podloga, uslova za igru. Sve to uzima danak", objasnio je Đoković.

On je dodao da je ponosan na partije Viktora Troickog nakon jednogodišnje suspenzije.

"Napravio je sjajnu stvar ulaskom među prvih 50 igrača na svetu, on definitivno može i više od toga, jer igra manje od šest meseci posle jednogodišnje pauze. Veoma sam ponosan na njega i srećan što pobeđuje. On je potpuno drugi teniser, iskustvo koje je imao pomoglo mu je da postane jači, promeni pristup i radi na terenu neke stvari koje ranije nije radio. Ako nastavi ovako da igra, ima veliku šansu da ponovo bude onaj stari Viktor", rekao je Đoković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво