Читај ми!

Novak siguran na startu

Novak Đoković uspešno je započeo učešće na Otvorenom prvenstvu Australije. U prvom kolu je savladao Slovenca Aljaza Bedenea sa 3:0 po setovima 6:3, 6:2, 6:4. Uživam u svakom trenutku na terenu, kaže Đoković. Naredni rival Andrej Kuznjecov.

Pohod na petu titulu na Australijan openu Novak je započeo rutinskom pobedom protiv Slovenca Aljaza Bedenea. Protivnik pružio dobru igru, pogotovo u prvom setu, kada je imao i dve brejk prilike. Naš as je potom pojačao tempo, ustalio prvi servis i reklo bi se rutinski rešio meč u svoju korist.

Oba tenisera ušla su u meč agresivno. Borba za svaki poen. Slovenac je odlično sevirao od samog starta što mu je unelo dodatno samopouzdanje. Zapretio je u petom gemu kada je Novak uspeo da spasi dve brejk šanse. Odlučujući je bio osmi gem u kome je naš teniser uspeo da iskoristi svoju prvu brejk šansu u meču i oduzme servis protivniku. Potom je bio siguran na svoj servis i dobija prvi set sa 6:3.

Novak je nastavio u istom ritmu, na startu drugog seta dolazi do ranog brejka. Slovenac sve više greši. Đokoviću je proradio prvi servis i tri svoja servis gema rešava sa nulom. Ponovo oduzima servis protivniku i vodi sa 5:2. Rutinski privodi set kraju za konačnih 6:2.

Neizesnost u trećem setu trajala je do petog gema kada naš teniser koristi drugu brejk loptu i dolazi do brejka prednosti. Novak potom rutinski privodi meč kraju i dobija set sa 6:4.

Najbolji teniser sveta u drugom kolu igraće protiv Rusa Andreja Kuznjecova, koji je na startu turnira pobedio Španca Alberta Ramosa sa 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Kuznjecov ima 23 godine, trenutno je 88. na ATP rang listi i do sada nije igrao protiv Đokovića.

Novak: Uživam u svakom trenutku na terenu

Đoković je istakao da mu je drago što se vratio na Otvoreno prvenstvo Australije i da uživa u svakom trenutku provedenom na terenima Melburna.

"Drago mi je što se ponovo takmičim na najvišem nivou tenisa. Australijan open mi je vrlo drag, to je moj najuspešniji grend slem i na njemu sam igrao neke od svojih najboljih mečeva. Pokušavam da uživam u svakom trenutku radosti na terenu", rekao je Đoković.

Nakon pobede nad Bedenom, Novak je ocenio da je nešto sporije ušao u meč.

"Počeo sam danas malo sporije, malo slabije. Meč je mogao da ode u drugom pravcu u prvom setu. Nikad pre nisam igrao sa njim, a samo jednom sam ga gledao. Iznenadio me, bilo mi je teško da mu čitam servis, a i podloga je malo brža nego inače. On je dobar teniser i nije imao šta da izgubi, ali sam uspeo da u prvom setu prevaziđem te izazove i posle sam bio mnogo opušteniji do kraja meča", rekao je Đoković.

On je kazao da se fizički oseća bolje i da nema više posledica virusa koji ga je mučio u poslednje dve nedelje. Novinare u Melburnu je zanimalo i kako se Đoković nosi sa time što je postao roditelj.

"To je apsolutno najradosnija stvar koja se ikada desila mojoj supruzi i meni... Oni nisu ovde sa mnom, ali pokušavam da ostanem u kontaktu, a današnja tehnologija mi pomaže da ih viđam i pričam sa njima svaki dan... Sve što radite kao otac je vrlo posebno, a sve što viđate od deteta je upečatljivo i neobjašnjivo za nekoga ko to nije iskusio", rekao je Đoković.

Upitan kakva mu je koordinacija pri menjanju pelena, Đoković je odgovorio: "Moja supruga kaže da sam prilično dobar".

Rafael Nadal je izjavio da nije spreman da ide na pobedu, a Đoković se posle novinarskog pitanja nije složio sa tom tvrdnjom.

"Ne znam kakve su mu namere i kako se oseća, ali on je apsolutno uvek jedan od glavnih favorita na bilo kom turniru da igra. Nema nikakve sumnje u to. Uvek na početku pričamo o favoritima i uvek su ista imena u opticaju poslednjih sedam-osam godina. Ne mislim da sada ima neke velike razlike kada su favoriti u pitanju", rekao je Đoković.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи