Читај ми!

Đoković bez premca u 2014. godini!

Novak Đoković najbolji teniser sveta u 2014. godini u izboru časopisa "Ju-Es-Ej tudej", a njegov meč sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, u finalu Vimbldona, proglašen je za najbolji meč u 2014. godini.

Najtiražniji američki dnevni list Ju- Es- Ej tudej proglasio je prvog igrača sveta Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u 2014. godini.

Za sudije izbora koji su napravili pomenuti časopis  i Teniski kanal izabrani su bivši najbolji igrači sveta Martina Navratilova i Džim Kurijer, kao i novinar Dag Robson.

Od njih je traženo da odaberu tri najbolja tenisera i tri najbolja meča i da nakon toga izaberu najbolje u ovoj godini.

Odlučili su da je srpski teniser Novak Đoković najbolji igrač, a njegov meč sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, u finalu Vimbldona, proglašen je za najbolji meč u 2014. godini.

"Novak je izabran za najboljeg jer je osvojio Vimbldon i pošto je dominantnom igrom u završnici godinu okončao na prvom mestu ATP liste. Bio je neverovatno konstantan, ostvario je skor od 61 pobede i osam poraza, ali je osvojio i sedam titula", rekao je najbolji svetski teniser Džim Kurijer.

Sudije su donele jednoglasnu odluku da je finalni meč Vimbldona, koji je Đoković dobio posle pet setova, najbolji u 2014. godini. Srpski teniser tada je pobedio osvajača 17 grend slem titula sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

"Taj meč je spasio Đokovićevu sezonu. Da je Federer osvojio peti set, najverovatnije bi godinu završio na prvom mestu ATP liste", rekao je novinar časopisa Ju- Es- Ej tudej Dag Robson.

U konkurenciji za najboljeg igrača bila je i prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams, kao i treća na VTA listi Rumunka Simona Halep.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи