Serena (ponovo) najbolja, Halep najviše napredovala

Američka teniserka Serena Vilijams izabrana je za najbolju igračicu u 2014. godini, saopštila je Ženska teniska asocijacija (WTA).

Kako se i očekivalo, Serena Vilijams izabrana je za najbolju igračicu sveta u 2014. godin u izboru WTA.

Vilijams je sezonu završila ubedljivo na prvom mestu sa skorom 52-8 i osvojila je sedam titula - Brizbejn, Majami, Rim, Stenford, Sinsinati, Ju-Es Open i završni turnir u Singapuru.

U konkurenciji za najbolju bile su još Simona Halep (Rumunija), Ana Ivanović (Srbija), Petra Kvitova (Češka), Marija Šarapova (Rusija) i Na Li (Kina).

Mlađoj od sestara Vilijams ovo je šesta nagrada u karijeri, pošto je prethodno bila najbolja 2002, 2008, 2009, 2012. i 2013. godine.

Ispred nje su samo Štefi Graf sa osam i Martina Navratilova sa sedam.

WTA je saopštila i dobitnike ostalih priznanja.

Halep je teniserka koja je najviše napredovala ove sezone, debitant godine je Belinda Benčić iz Švajcarske, povratak godine ostvarila je Mirjana Lučić-Baroni iz Hrvatske, dok je za najbolji dubl proglašen italijanski par Sara Erani/Roberta Vinči.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се