Читај ми!

Moć broja jedan, Novak u polufinalu!

Đoković - Berdih 2:0 (6:2, 6:2). Još jedna sjajna partija najboljeg teniser sveta Novaka Đokovića. Ponovo je bio nemilosrdan, a žrtva je ovog puta bio Čeha Tomaš Berdih u poslednjem kolu A grupe završnog turnira u Londonu. Meč u O2 Areni je trajao 69 minuta. Posle meča našem asu uručen je trofej za najboljeg tenisera sveta u 2014. godini. Protivnik u polufinalu je Japanac Kei Nišikori.

Novak Đoković nastavlja dominaciju u Londonu. Publika u O2 Areni ponovo je uživala u fantastičnim potezima našeg asa. Neizvesnost je izostala, Berdih nije imao načina da se suprotstavi najboljem. Naš teniser je održao još jedan čas tenisa i prikazao sve lepote belog sporta. 

Srpski teniser Novak Đoković završiće 2014. godinu na prvom mestu ATP liste, pošto se bez poraza plasirao u polufinale Završnog ATP Mastersa u Londonu.

Đoković je poptuno dominirao u meču. Za 10-ak minuta poveo je sa 3:0, a Berdih je svoj prvi gem u meču osvojio u petom gemu. Prvi teniser sveta je dobro servirao i za pola sata igre poveo u meču.

Srpski teniser nastavio je sa dobrom igrom i u drugom setu, ponovo je protivniku je dozvolio da osvoji samo dva gema i za 69 minuta igre ostvario 17. pobedu u 19 duela sa Berdihom.

Đoković će kao prvoplasirani u Grupi A u polufinalu igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, drugoplasiranog iz Grupe B. Prvo mesto u Grupi B sa sve tri pobede osvojio je Švajcarac Rodžer Federer, a njegov protivnik u polufinalu, biće poznat posle duela Marina Čilića iz Hrvatske i Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Tok meča:

16.22 - Kraj meča. Novak je rutinski priveo set kraju, stekao tri meč lopte na svoj servis, iskoristio prvu za 6:2 u drugom setu.

16.12 - Đoković nastavlja u istom ritmu, ponovo na servis protivnika ima šansu za brejk. Berdih uspeva da se odbrani i stigne do izjednačenja, a potom i do gem šanse. Novo izjednačenje. Čeh konačno, iz trećeg pokušaja, uspeva da osvoji svoj servis u drugom setu i smanji na 4:1. 

16.02 - Novak nastavlja dominaciju. Nakon osvojenog svog servisa ponovo osvaja dve vezane brejk lopte, koristi prvu i vodi sa 3:0.

15.55 - Berdih je lako došao do 40:0. Međutim, Novak je sa nekoliko fantastičnih reterna uspeo da preokrene i stigne do brejk šanse. Uspeva da je iskoristi i ponovo stiže do ranog brejka.

15.49 - I drugi set servisom je otvorio Tomaš Berdih.

15.46 - Nakon mirnog perioda igre u kome su oba tenisera osvojila svoje servis gemove, usledio je Novakov servis za set. Kao i tokom celog seta, naš as je siguran na svoj servis, potvrđuje dominaciju u ovom meču i osvaja gem i set - 6:2 u prvom setu. Ovaj period igre trajao je 31 minut igre.

15.33 - Novak nastavlja sa konstantnim pritiskom na servis protivnika. Ponovo dolazi do 0:30, međutim Berdih uspeva da se izvuče i sa četiri vezana poena osvoji svoj servis gem i smanji na 4:1.

15.25 - Novi servis Čeha i novi napad našeg asa, ovog puta osvaja dve vezane brejk šanse. Prva odlazi u nepovrat, drugu koristi i vodi sa 3:0.

15.20 - Novak je potom bio neumoljiv i na svoj servis i poveo sa 2:0. Osvajanjem drugog gema u meču Đoković je obezbedio plasman u polufinale završnog Mastersa.

15.16 -  Na samom startunaš teniser pritiska servis protivnika - 0:30, a potom dolazi do tri vezane brejk lopte. Koristi prvu i dolazi do ranog brejka.

15.14 - Počeo je meč između Novaka Đokovića i Tomaša Berdiha,

15.06 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Berdih, i izabrao je da prvi servira.

15.04 - Teniseri ulaze u O2 Arenu. Nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи