Читај ми!

Novak preslišao Vavrinku

Đoković - Vavrinka 2:0 (6:3, 6:0). Novak je oduvao sa terena i Švajcarca Stanislaza Vavrinku. Za samo 65 minuta igre naš as je stigao do ubedljive pobede. Rival Đokovića u trećem kolu je Čeh Tomaš Berdih. Direktne prenose iz londonske O2 Arene pratite na kanalima RTS-a.

Još jedan čas tenisa našeg Novaka Đokovića. Ovog puta "loš" učenik bio je Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je u drugom setu jedva čekao da napusti teren. Protivnik je uspeo na startu meča da povede sa 2:0, a potom je na terenu bio samo jedan igrač naš as. Novak je Švajcarcu do kraja meča dozvolio da osvoji samo jedan gem. Naredni rival je Čeh Tomaš Berdih.

Meč 2. kola A grupe pokazao je da će srpski teniser gotovo izvesno uspeti da ostvari cilj, jer je protiv Vavrinke, trenutno svetskog broja četiri, ponovio igru iz startnog duela protiv Marina Čilića i prosto počistio rivala sa terena.

Đoković je igrao tako da je gledalište u O2 Areni ostavio gotovo bez daha. Potpuno je dominirao, a spektakularnim tenisom pokazao zbog čega je trenutno najbolji igrač današnjice.

Raspoloženi srpski as oduševio je navijače u svim segmentima igre, Vavrinka je bio bez ikakvih izgleda da mu se ozbiljnije suprotstavi, pa je položio oružje nakon samo nešto više od sat borbe.

Đoković se na pravi način revanširao Švajcarcu za poraz na ovogodišnjem Australijan Openu i zabeležio 16. pobedu u njihovom 20. međusobnom okršaju.

Srpski teniski majstor u poslednjem kolu A grupe u petak igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je ranije u prvom meču savladao Čilića sa 6:3, 6:1.

Tok meča:

22.21 - Usledio je Novakov servis za meč. Bez problema dolazi do dve vezane meč lopte, koristi  drugu i dobija meč, 6:0 u drugom setu.

22.17 - Novak je nezadrživ u drugom setu. Nakon osvojenog svog servis gema, ponovo je na servis Švajcarca došao do tri vezane brejk lopte, iskoristio je drugu i poveo sa 5:0.

22.10 - Novak nastavlja sa dominacijom. Novi servis Švajcarca i nove tri vezane brejk šanse za našeg asa. Koristi prvu i dolazi do dva brejka prednosti - 3:0.

22.02 - Drugi set servisom je otvorio Švajcarac. Novak odmah napada i osvaja dve vezane brejk lopte. Prva odlazi u nepovrat. Drugu Đoković koristi i dolazi do ranog brejka.

21.56 - Usledio je Novakov servis za set. Naš teniser brzo osvaja tri vezane set lopte, koristi drugu za 6:3 u prvom setu. Ovaj period igre trajao je 41 minut.

21.54 - Posle velike borbe na servis Švajcarca naš teniser dolazi do prve set lopte. Vavrinka uspeva da se izvuče i prekine Novakov niz od pet vezanih gemova, 5:3. 

21.44 - Novak je siguran na svoj servis i dolazi na korak od osvajanja prvog seta.

21.40 - Đoković nastavlja da lomi protivnika. Ponovo bez problema osvaja svoj servis. Zatim odizima servis protivnika, ponovo bez izgubljenog poena, 4:2.

21.34 - Nakon lagano osvojenog gema, Novak ponovo pritiska servis protivnika. Osvaja tri vezane brejk lopte, koristi prvu i vraća brejk. Oba gema Novak je osvojio bez izgubljenog poena.

21.26 - Već u narednom gemu naš teniser uzvraća. Napada servis protivnika dolazi do 0:30. Švajcarac uspeva da se vrati, 30:30. Ipan Đoković dolati do prve brejk lopte u meču, ne koristi je. Vavrinka koristi svoju drugu šansu da osvoji gem i vodi sa 2:0. 

21.23 - Na samom startu problemi za našeg tenisera. Uspeo je da neutrališe dve brejk šanse za protivnika, potom propušta jednu priliku da reši gem u svoju korist. Vavrinka osvaja treću priliku, koju koristi i dolazi do ranog brejka.

21.15 - Počeo je meč. Novak je servisom otvorio meč.

21.05 - Igrači su na terenu O2 Arene, nakon zagrevanja očekujemo početak meč.Na podbacivanju novčića Novak je imao više sreće i izabrao je da prvi servira.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи