Читај ми!

Đoković u polufinalu Pariza!

Novak Đoković sa 2:0 (7:5, 6:2) savladao Endija Marija i obezbedio plasman u polufinale Mastersa u Parizu. Naredni protivnik najboljeg svetskog tenisera biće Japanac Nišikori.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale masters turnira u Parizu savladavši u četvrtfinalnom meču Britanca Endija Marija sa 2:0 u setovima - 7:5, 6:2.

Đoković je lakše nego što se očekivalo pobedio velikog rivala. Samo u prvom setu vođena je ravnopravna borba, a srpski as u nastavku je potpuno dominirao.

Početni deo susreta nije doneo nijedan brejk, osvojio ga je Đoković za vođstvo u setovima, dok je u nastavku viđeno čak četiri.

Prvo je Marej poveo na protivnički servis sa 2:1, ali je Đoković pravovremeno stabilizovao igru i odmah uzvratio za prednost od 4:2, koju je rutinski sačuvao do kraja duela.

Bila je ovo 15. pobeda srpskog tenisera nad Britancem u njihovom 23. međusobnom okršaju.

U borbi za finale Đoković će ukrstiti rekete sa japanskim teneiserom Kei Nišikorijem, koji je posle preokreta pobedio Davida Ferera sa 2:1 u setovima.

Masters u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

Đoković: Marej me vratio u meč 

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je posle dvostruke servis greške Endija Mareja zaigrao bolje i pobedio ga u četvrtfinalu Masters turnira u Parizu.

"Prvi set je bio neizvestan. Imao sam šanse za brejk i čuvao sam servis, a na kraju prvog seta sam napravio ključni set. On je imao brejk prednosti u drugom setu, ali je napravio dvostruku servis grešku i dozvolio mi da se vratim. Posle toga sam počeo bolje da udaram i osećao sam se mnogo bolje", rekao je Đoković novinarima.

"Znao sam da je on igrao sedam nedelja uzastopno u pokušaju da se plasira na završni Masters u Londonu. Osvojio je tri titule i igrao je sjajan tenis. Znao sam da ću imati psihološku prednost nad njim ako dobijem prvi set", rekao je Đoković.

Ranije danas u četvrtfinalu je ispao Rodžer Federer, a srpski reprezentativac je ovom pobedom osigurao prvo mesto na ATP listi u ponedeljak. Njih dvojica će se do kraja sezone boriti za tu poziciju.

"Naravno da mi plasman u polufinale i njegovo ispadanje pomažu, ali pokušavam da ne razmišljam o računicama. Moram da se koncentrišem na svoje mečeve i da igram dobro kao u prva dva ovde. Nadam se da ću završiti godinu kao broj jedan", rekao je Đoković.

Ovako je protekao meč:

21.27 - Mnogo lakše i brže nego u prvom setu Đoković u drugom delu igre izlazi na kraj sa Marijem - 6:2.

Britanac je na početku seta napravio brejk i poveo sa 2:1, da bi Novak potom vezao čak pet dobijenih gemova (uz tri napravljena brejka) i priveo meč kraju.

20.50 - Posle 12 dugih i iscrpljujućih gemova, Novak stiže do vođstva od 1:0 u setovima.

U prvih 11 gemova nije bilo brejka, iako je Novak imao svoje prilike, a onda najbolji teniser sveta koristi pad koncentracije Marija i stiže do prvog seta.

19.46 - Počeo je meč između Đokovića i Marija u Parizu.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво