Читај ми!

Novak "preskočio" i Monfisa

Novak Đoković sa 2:0 (6:3, 7:6) savladao Gaela Monfisa u osmini finala ATP mastersa u Parizu i naneo Francuzu 11. poraz u isto toliko mečeva. Najbolji teniser sveta lako dobio prvi set, u drugom viđena velika borba. Naredni rival Novaka Đokovića je Endi Mari.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je pobedio 21. tenisera sveta, Francuza Gaela Monfisa sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

Branilac titule u Parizu Đoković do pobede je došao za sat i 33 minuta igre, a to mu je bila 11. pobeda u karijeri u isto toliko mečeva nad nezgodnim Francuzom.

Đokoviću je za osvajanje prvog seta bio potreban jedan brejk, koji je napravio u drugom gemu.

U drugom setu je bilo neizvesnije, srpski teniser je u trećem gemu napravio brejk i poveo sa 2:1, ali je Monfis u narednom vratio brejk, nakon čega su obojica bili sigurni na svoje servise, pa je meč odlučen u tajbrejku, koji je Đoković dobio sa 7:2.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv osmog tenisera sveta, Britanca Endija Marija, koji je ranije danas pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:3. Mari je tom pobedom obezbedio plasman na Završni ATP turnir u Londonu.

Prvi teniser sveta Đoković do sada je 22 puta igra sa Marijem i ostvario 14 pobeda, od kojih tri uzastopne.

Ovako je protekao meč u Parizu:

23.38 - Kraj, Đoković - Monfis 2:0.

Fantastično je odigrao Monfis drugi set, ali je Đoković u taj-brejku dočekao svojih pet minuta i rezultatom 7:2 osvojio taj deo igre, ujedno i meč.

23.30 - Drugi set ulazi u taj-brejk. Novak je imao brejk prednosti, Monfis odmah uzvratio istom merom, pa će 13. gem odlučiti pobednika drugog seta, nadamo se i meča.

22.42 - Jedan brejk bio je dovoljan Đokoviću da rezultatom 6:3 osvoji prvi set protiv Monfisa.

Novak je u poslednjem servis gemu uspeo da spasi čak dve brejk lopte i uspešno realizovao prvu set loptu.

22.05 - Počeo meč osmine finala između Novaka Đokovića i Francuza Gaela Monfisa. Srpski teniser prvi na servisu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво