Читај ми!

Đoković siguran na startu Pariza

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedom je startovao na turniru u Parizu savladavši u drugom kolu Nemca Filipa Kolšrajbera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Đoković je dva puta osvajao trofej u Parizu i sada brani prošlogodišnju titulu. Naredni protivnik našeg tenisera bolji iz duela Monfis - Izner. Novak je pobedu posvetio supruzi i sinu.

Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan na startu turnira, a do očekivanog uspeha protiv Kolšrajbera, trenutno 24. na ATP listi, došao je rutinskom igrom posle nešto manje od sat i po borbe.

Srpski teniser dobio je prvi set uz dva brejka, jednom je i on prepustio gem rivalu na svoj servis, a u drugom setu Nemac je pružio mnogo čvršći otpor.

Ipak, presudilo je vođstvo brejkom odmah na početku, a do kraja borbe Đoković je bez većih problema diktirao tempo za šestu pobedu nad Kolšrajberom u njihovom sedmom međusobnom okršaju.

U borbi za četvrtfinale Đoković čeka pobednika duela između Amerikanca Džona Iznera i Francuza Gaela Monfisa.

On je do sada sedam puta igrao sa Iznerom i ostvario pet pobeda, od kojih dve uzastopne. Poslednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Indijan Velsu, kada je bilo 7:5, 6:7, 6:1. Sa Monfisom Đoković je igrao 10 puta i zabeležio svih 10 pobeda. Poslednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Torontu, kada je bilo 6:2, 6:7, 7:6.

Poslednji masters sezone srpski as je osvajao 2009. i 2013. godine, a bio je ovo njegov prvi nastup otkako je prošle nedelje postao otac.

Srpski as do kraja godine brani 2.500 bodova, a na prvom mestu ATP liste ugrožava ga Švajcarac Rodžer Federer, koji trenutno ima 2.230 bodova manje.

"Bilo je veoma, veoma dobro zato što nije bilo lako u mom prvom meču u dvorani. Veoma sam srećan. I dalje se osećam stopostotno fizički pripremljenim, suočio sam se sa mnogo skokova, ali odigrao sam kvalitetan meč i bio veoma skoncentrisan", izjavio je srpski teniser.

"Neverovatan je osećaj što sam postao otac i ovu pobedu posvećujem supruzi Jeleni i sinu Stefanu", poručio je Đoković.

Turnir u francuskoj prestonici igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

Ovako je protekao meč u Parizu:

21.09 - Kraj meča, Đoković je dobio i drugi set rezultatom 6:4 i tako pobedom u prvom meču započeo odbranu titule u Parizu. Novak je kao i u prvom setu na startu napravio brejk i rutinski ga sačuvao do kraja.

20.24 - Kraj prvog seta koji je naš teniser dobio za 6:3 za 39 minuta igre. Dobra igra Novaka koji je u skoro svakom setu na servis protivnika imao brejk šansu. 

19.43 - Počeo je meč između Đokovića i Kolšrajbera, naš teniser prvi na servisu.

19.35 - Meč između Novaka Đokovića i Filipa Kolšrajbera u Parizu kasni, uskoro očekujemo početak susreta, direktan prenos je na RTS2.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво