Читај ми!

Ivanovićeva peta na svetu

Iako nije uspela da se plasira u polufinale završnog godišnjeg VTA turnira, Ana Ivanović će od ponedeljka biti peta na svetskoj VTA listi.

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale završnog godišnjeg VTA turnira, iako je u grupi zabeležila dve pobede, uz jedan poraz, ali joj je taj učinak obezbedio napredak na VTA liti za dva mesta i od ponedeljka će biti peta teniserka sveta.

Ana je u Singapuru osvojla 530 bodova, više nego Agnješka Radvanjska i Eženi Bušar, koje su bile ispred nje. Bušarova je za tri poraza u grupi dobila 210 bodova, a Radvanjska je, posle neuspeha u polufinalu, takmičenje završila sa tri poraza i samo jednom pobedom, što vredi 440 bodova.

Poljakinja je na završnom turniru branila 210 bodova od prošle godine, pa će joj sada bodovni saldo biti uvećan samo za 230 bodova, dok Ana Ivanović u Eženi Bušar lane nisu igrale na tom takmičenju.

Tako će Ivanovićeva kao petoplasirana imati 4.920 bodova, Bušarova će biti šesta sa 4.733, a Radvanjska će pasti na sedmo mesto sa 4.671 bodom.

Rezultatski posmatrano, za Anu je ovo bila najuspešnija sezona u karijeri, jer je zabeležila 58 pobeda, uz 17 poraza, što je čak bolje nego 2008. godine, kada je osvojila Rolan Garos i bila prva teniserka sveta. Godinu je počela kao 16. na VTA listi i napredak za 11 pozicija svakako je izvanredan učinak.

Ove godine je trijumfovala na četiri turnira i jedino što bi mogla sama sebi da zameri jeste nešto lošiji učinak na grend slem turnirima. Upravo to će joj, međutim, biti najveća šansa da naredne sezone pokuša da se vrati na vrh, jer bi joj uspesi na najvećim turnirma doneli mnogo bodova i tu će biti u prednosti u odnosu na rivalke.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво