Senzacija Borne Ćorića

Posle eliminacije Rafaela Nadala sa turnira u Bazelu, mladi hrvatski teniser Borna Ćorić izjavio je da je neverovatan osećaj pobediti, jednog od najboljih igrača u istoriji tenisa. U četvrtfinalu Borna je sa 6:2, 7:6 (7:4) savladao Nadala, koji je potom objavio da se povlači sa terena do kraja sezone.

Momak, koji će 13. novembra napuniti 18 godina, nastavlja da niže iznenađenja u Bazelu. Posle eliminacije Ernestsa Gulbisa i Andreje Golubjeva, pobedom nad Rafaelom Nadalom zabeležio je i najveću pobedu u kratkoj karijeri.

"Ovo je neverovatno za mene, samo želim da uživam u trenutku. Toliko sam iznenađen jer je ovo neverovatan osećaj. Verujte mi, ja sam veoma živčana osoba, ali sam samo pokušavao da to držim u sebi. Nisam imao šta da izgubim, jer nikada nisam igrao sa njim. Nisam znao šta mogu da očekujem - da li će me 'ubiti' ili šta? Tako da sam sigurno bio pod pritiskom"",rekao je Ćorić.

Borna Ćorić je trenutno 124. teniser sveta, u glavni žreb Bazela ušao je kao vlasnik "vajld karda", ali će verovatno već narednog ponedeljka biti među 100 najboljih. Za ulazak u finale od 14.30 boriće se sa Davidom Gofanom.

Posle poraza Rafael Nadal je objavio da se neće vraćati na teren do kraja godine, odnosno da će uskoro obaviti operaciju slepog creva. To znači da će Španac propustiti poslednja dva mastersa u sezoni, pa će 2015. dočekati sa svega 6.745 bodova, verovatno na trećem mestu, sa velikim zaostatkom za Novakom Đokovićem (11.510 trenutno) i Rodžerom Federerom (9.080).

"Ovo je dan kada moram da kažem zbogom ovoj sezoni. Bila je ovo veoma teška godina za mene, mentalno i fizički. Neću igrati u Parizu i Londonu, nemam zadovoljavajuću formu za tako nešto. Neophodno je da obavim operaciju zbog apendicitisa (upala slepog creva), a usput moram da radim i na mojim leđima", rekao je Nadal i otkrio da ga, posle hroničnih problema sa kolenima, ovog puta muči još jedan deo tela.

"Potrebno mi je pet nedelja odmora, a potom želim da radim mesec dana kako bih u što boljoj formi dočekao početak 2015. A jedini način da budete spremni, jeste da pre toga budete zdravi. Prvo moram da 'popravim' sve sitnice u svom telu", otvoren je Nadal.

On je tokom azijske turneje u Šangaju zatražio pomoć u bolnici zbog problema sa slepim crvom, a nastup u Bazelu bio mu je tek treći od završetka Vimbldona, kada su počele da ga muče povrede, ali i zdravstvene tegobe.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи