Читај ми!

Nole savladao Pospisila

Đoković–Pospisil 2:0 (6:3, 7:5). Najbolji teniser sveta u drugom kolu turnira u Pekingu savladao je Kanađanina Vaseka Pospisila i plasirao se u treće kolo. Meč obeležila neočekivano dramatična završnica drugog seta u kojoj je Đoković preokrenuo rezultat i sa dva brejka došao do pobede u ovom duelu.

Đokoviću je ovo 21. uzastopna pobeda na turniru u Pekingu, koji je do sada osvajao četiri puta.

Srpski teniser je samo u središnjem delu drugog seta imao malih problema kada je spasavao set loptu, ali je potom doveo stvari na svoje mesto iskoristivši treću meč loptu na servis protivnika.

Đoković je posle ubedljivo dobijenog prvog seta, u drugom delu igre počeo da greši, što je Pospisil iskoristio, namestio "nišanske sprave" i došao do brejka u sedmom gemu (4:3), a potom imao i set loptu pri vođstvu od 5:4.

Đoković je tada pokazao zašto je prvi teniser sveta – uzvratio je brejkom čime je uzdrmao protivnika i na kraju došao do pobede.

Prvi reket Srbije igraće za mesto u polufinalu protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Španac Pablo Anduhar i Bugarin Grigor Dimitrov.

Đoković vodi protiv Anduhara u međusobnim duelima sa 2:0, a protiv Dimitrova sa 4:1.

Ovako je tekao meč:

11.56 – Nove tri brejk šanse za Novaka. Pospisil uspeva da se odbrani u dva navrata, ali treću priliku Đoković koristi i dobija drugi set sa 7:5 i meč sa 2:0.

11.51 – Đoković ekspresno dobija svoj servis za 6:5 i Pospisil servira za ostanak u meču.

11.48 – Pospisil servira za osvajanje seta, ali Đoković uspeva da iskoristi drugu brejk šansu i da vrati brejk izjednačivši na 5:5 u finišu drugog seta. 

11.46 – Novak ima šansu da vrati brejk! 

11.42 – Pospisil servira za pobedu u drugom setu i izjednačenje u meču. 

11.34 – U četvrtom servis gemu Novaka Đokovića prva brejk šansa za Pospisila, koji uspeva da je iskoristi i vodi sa 3:4 u drugom setu. 

11.22 – Na drugom Pospišilovom servisu Đoković dolazi do prve brejk šanse u drugom setu, ali Pospisil uspeva da sačuva svoj servis i izjednačuje na 2:2. Nole potom ekspresno osvaja svoj servis bez izgubljenog poena za 3:2.

11.05 – Novak Đoković uspeva da osvoji i drugi brejk u finišu prvog seta za 6:3 i vodi sa 1:0 u meču sa Vasekom Pospisilom. U drugom setu prvi servira Đoković.  

11.00 – Svoj četvrti servis gem Đoković dobija bez izgubljenog poena za 5:3. Pospisil servira za ostanak u setu. 

10.42 – Na drugom Pospisilovom servisu Novak dobija brejk šansu sa tri brejk lopte. Uspeva da iskoristi drugu i prelazi u vođstvo – 2:1 u prvom setu. 

10.35 – Meč Đokovića i Pospisila na centralnom terenu počeo je nešto kasnije, ne kada je to najavljeno. Prvi na servisu Pospisil uspešno počinje meč. Đoković osvaja svoj servis za 1:1. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво