Читај ми!

Li Na završila karijeru

Kineska teniserka Li Na saopštila je da je završila karijeru zbog hroničnih povreda kolena. Li Na (32) je dvostruka grend slem šampionka, osvojila je titule na Rolan Garosu 2011. godine i ove godine na Australijan openu.

Tokom 15-godišnje karijere ostvarila je 503 pobede i pretrpela 188 poraza.

"Svi koji su pratili tenis znaju da sam tokom karijere imala problema sa desnim kolenom. Posle četiri operacije i stotine injekcija nedeljno ubrizganih u koleno kako bi se smanjio otok i bol, moje telo me moli da se zaustavim", navela je Li Na u otvorenom pismu.

Najbolji plasman Li Na na WTA listi je drugo mesto, na kome je bila ove godine u februaru.

Ona nije igrala od poraza u trećem kolu Vimbldona, a zbog povrede kolena povukla se sa Ju Es opena.

"Ostvarila sam ono što nisam mogla ni da sanjam. Ponosna sam na ono što sam postigla za svoju zemlju", rekla je Li Na, koja karijeru završava na šestom mestu na WTA listi.

Li Na je najavila da će osnovati tenisku akademinu, koja će obezbeđivati stipendije mladim kineskim teniserima, ali i da u bližoj budućnosti planira osnivanje porodice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво