Читај ми!

Pobeda Srbije i Krajinovića

Filip Krajinović je savladao Indijca Jukija Bambrija sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4), čime je doneo pobedu reprezentaciji Srbije u duelu sa Indijom za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Teniska reprezentacija Srbije igraće iduće godine u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je u baražu u Bangaloru savladala Indiju sa 3:2.

Odlučujući, treći poen Srbiji doneo je Filip Krajinović, koji je u nastavku meča prekinutog juče zbog kiše savladao Jukija Bambrija sa 6:3, 6:4, 6:4.

Prvog dana duela, u petak, Srbija je povela sa 2:0. Dušan Lajović je savladao Bambrija sa 3:0 u setovima, a Krajinović je u četiri seta bio bolji od Somdeva Devarmana.

U subotu je indijski dubl Leander Paes – Rohan Bopana pobedio Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca sa 3:2, a u nedelju je Devarman savladao Lajovića sa 3:2.

"Ovo je neverovatno iskustvo za mene. Mnogo sam srećan što smo pobedili, a posebno sam ponosan što sam ja vratio Srbiju tamo gde joj je mesto", rekao je Krajinović, a prenosi Teniski savez Srbije.

"Utakmica je bila izuzetno teška, pre svega mentalno. Jer sam juče imao 6:3 i 4:4 u drugom setu, a danas kada sam izašao na teren bili su drugi uslovi, potpuno drugi ritam, ali me je ekipa dobro spremila i imali smo dobru taktiku", istakao je Krajinović.

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović ocenio je da su Krajinović i Dušan Lajović protiv Indije pokazali da su stasali za velika dela.

"Čestitao bih svim momcima na borbenosti. Svi oni imaju udela u ovoj pobedi, za koju lično smatram da je bila jedna od najtežih u Dejvis kupu. Bila je ovo teška situacija za nas, posle finala iz 2013. godine, ali naši momci su pokazali da mogu da igraju na vrhunskom nivou", rekao je Obradović.

Srbija je u petak na početku takmičenja povela sa 2:0 i delovalo je da je na korak od opstanka, ali je u subotu poražena u dublu, a onda u nedelju i u prvom singlu. Indija je tako izjednačila na 2:2.

"Indijci su došli na 2:2 i sve je ostalo na našeg najmlađeg igrača – Filipa Krajinovića, koji se zaista izuzetno dobro pripremio. Vredno smo trenirali, ne samo tenis, već i na kondiciji. I kada je bilo izjednačeno, nisam izgubio veru i energiju, verovao sam da će dobiti", rekao je Obradović.

Žreb za Svetsku grupu Dejvis kupa 2015. godine održaće se u četvrtak u Dubaiju u 17 časova po srednjoevropskom vremenu.

Tok odlučujućeg meča:

09.34  Snažnim i preciznim servisima Filip Krajinović sa 6:4 osvaja treći set i našoj reprezentaciji obezbeđuje pobedu u duelu sa Indijom.

09.30 – Pad Krajinovićeve koncentracije i Bambri ima dve lopte za brejk, ali Filip uspeva da izjednači i dođe do meč lopte.

09.26 – Krainović dobija svoj servis za 5:3 i Bambri servira za ostanak u meču. Uspeva da odbrani svoj servis bez izgubljenog poena i posle pauze Krajinović servira za pobedu.

09.13  Posle dosta muke i mnogo borbe Juki Bambri uspeva da sačuva svoj servis – 3:2. Na servisu Krajinović.

09.05  Raspoloženi Krajinović i na početku trećeg seta osvaja brejk, obezbeđuje prednost na svoj servis od 3:1 i ima šansu da osvoji novi brejk. 

08.55 – Filip Krajinović osvaja i drugi set sa 6:4 i posle silovitog starta uspeva da obezbedi novu prednost u meču.

08.35 – Počeo meč Krajinovića i Bambrija, koji je juče prekinut zbog kiše.  

20.01 – Obilna kiša ne dozvoljava da se meč nastavi. Organizator doneo odluku da se odlučujući susret između Krajinovića i Bambrija nastavi u ponedeljak, oko 8.30 po srednjoevropskom vremenu.

18.00 – Kiša je prekinula meč u Bangaloru pri rezultatu 4:4 u drugom setu.

17.30 – Filip Krajinović osvaja prvi set odlučujućeg meča sa 6:3.

16.45 – Počeo je meč između Filipa Krajinovića i Jukija Bambrija, koji će odlučiti pobednika duela Indija–Srbija i ekipu koja opstaje u Svetskoj grupi...

16.15 - Devarman osvaja peti set sa 6:2, pobeđuje sa 3:2 u setovima i donosi izjednačenje svojoj zemlji.

15.25 – Ne da se Indijac Devarman, koji osvaja četvrti set sa 6:3.

14.45 – Uzvraća Lajović – 6:4. Još set do pobede i opstanka Srbije u Svetskoj grupi Dejvis kupa...

14.00 – Devarman mnogo boljom igrom nego u prvom osvaja drugi set sa 6:4.

13.05 – Srpski teniser osvaja prvi set sa ubedljivih 6:1.

12.44 – Počeo duel Dušana Lajovića i Somdeva Devarmana. Prvi na servisu teniser Srbije.

Tokom predhodna dva dana nadmetanja u Indiji reprezentativci Srbije izborili su prednost od 2:1, a danas će pokušati da obezbede treći poen i opstanak.

Prvog dana, u petak, Dušan Lajović je savladao Juki Bambrija sa 3:0, Filip Krajinović je bio bolji od Somdeva Devermana 3:1.

Potom je u subotu usledio dramatični meč dublova iz koga su, posle preokreta, kao pobednici izašli teniseri Indije i sačuvali nadu da mogu doći do konačne pobede. Rohan Bopana i Leander Paes pobedili su Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca sa 3:2 (1:6, 6:7, 6:3, 6:3, 8:6).

Hoće li duel Indije i Srbije biti do kraja neizvestan, ili će daši teniseri već prvim mečom obezbediti opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, možete pretiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво