Читај ми!

Nole ponosan na Troickog

Prvi nosilac Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, Novak Đoković rekao je posle meča da mu nije bilo lako da pobedi Filipa Kolšrajbera u osmini finala, novinarima je zamerio što pomalo diskredituju njegove dosadašnje protivnike i posebno istakao da je ponosan na svog prijatelja Viktora Troickog.

Novak Đoković je ubedljivo sa 3:0 savladao Filipa Kolšrajbera i plasirao se u četvrtfinale poslednjeg grend slema u sezoni.

"Nije bilo lako. Morao sam mnogo da trčim. Filip je težak protivnik...Želo sam da budem agresivniji na prvom udarcu posle servisa i posle riterna. Hoću da pokušam da izađem na teren i da dominiram igrom. To je cilj, na tome sam radio. Znam da imam dobru odbranu i da mogu da vratim dodatnu loptu, ali opet zašto trošiti toliko energije, kada je bolje završiti u prva dva-tri udarca", rekao je Đoković novinarima u Njujorku.

Posle ubedljive pobede u osmini finala, novinari u Njujorku su ocenili da za prvog igrača sveta poslednji grend slem sezone počinje tek u sredu, četrtfinalnim duelom.

"Mislim da nije lepo reći tako nešto. To je potpuno nepoštovanje mojih protivnika sa kojima sam igrao. Mislim da je sjajno što sam do sada igrao stvarno dobar tenis, visokog kvaliteta, ali je normalno da će protivnici biti teži kako turnir odmiče. Četvrtfinale će biti stvarno teško, ali da bih došao daleko na ovom turniru, moram da pobeđujem najbolje igrače na svetu", rekao je Đoković.

On je pozdravio i svog druga iz reprezentacije Viktora Troickog, sa kojim je sve vreme bio u kontaktu tokom suspenzije zbog dopinga.

"Pratio sam njegov slučaj vrlo pomno. Čestitam mu na pobedi. Upravo je osvojio čelendžer u koji je došao iz kvalifikacija i pobedio je u osam-devet mečeva do sada. Znate, sada je 250. na svetu, nema bodova, ništa, počinje od nule. Nije lako, nije lako kada je neko bio ustaljen među prvih 20-30 na svetu, a koji je bio i 11. ili 12. On mi je vrlo drag prijatelj. Ne želim da ponovo pričam o svemu što se desilo, ali ponosan sam na njega što se vratio i ponovo pobeđuje", rekao je Đoković.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво