Читај ми!

Aleksandra sjajna i u porazu

Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u četvrtfinale Ju-es opena. Poražena je od Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 2:1 po setovima 4:6, 6:4, 6:4. Iako je ovo njen najveći uspeh u karijeri, Aleksandra je mogla i korak dalje, i ne bi bilo nezasluženo, ipak presudilo je iskustvo protivnice.

Zvezda je rođena. Iako kada je stala pored najmanjeg dečaka koji sakuplja loptice, bila je niža i od njega, eksplozivna, snažna i brza Aleksandra je ubzo osvojila srca navijača. Fantastična igra Aleksandre Krunić, nekoliko puta je dovodila Azarenku do očaja, a publiku oduševila. Vrlo brzo ceo „Artur Eš" je bio na strani naše teniserke. Nošena ogromnom podrškom sa tribina pružila je svoj maksimum. Međutim, nije uspela da savlada još jednog favorita. Poražena je, ali nije razočarala.

Velika trema, pune tribine sputale su Aleksandru da od samog starta prikaže igru koja ju je dovela do osmine finala. Azarenka to koristi i uz dva brejka dolazi do prednosti od 3:0. Naša teniserka već u narednom gemu diže publiku na noge, napada servis protivnice, i uspeva da stigne do brejka.

Od tog trenutka Krunićeva je zaigrala svoju igru, iz trećeg pokušaja uspeva da osvoji i svoj servis. U narednom gemu Azarenka nekako uspeva da se izvuče i zadrži brejk prednosti, 4:2. Nije to obesrabrilo našu Aleksandru. Nastavila je da napada, letela je po terenu, stizala i nemoguće i do kraja seta osvojila sve gemove, uz dva bejka - 6:4 u prvom setu.

Drugi set doneo je fantastičan tenis. Azareka je podigla nivo igre, Aleksandra je i dalje na svom nivo. Obe teniserke uspevaju da sačuvaju svoj servis, i koriste svaku priliku za napad. Odlučujući je bio sedmi gem. Na servis naše teniserke, protivnica dolazi do tri vezane brejk šanse, koristi treću i dolazi do prednosti. Krunićeva ne uspeva da uzvrati i Azarenka dobija drugi set sa 6:4 i stiže do izjednačenja u setovima.

Usledio je treći, odlučujući set. Beloruskinja je krenula silovito od samog starta, pritiska servis naše teniserke i dolazi do brejka prednosti. Krunićeva se ne predaje. Sada ona napada i nakon osvojenog svog servisa, oduzima servis protivnici i dolazi do izjednačenja 2:2, potom osvaja i svoj servis i sada ona vodi.

Azarenka pojačava, sada ona vezuej dva gema i dolazi do brejka prednosti, 4:3. Krunićeva ne koristi svoje šanse da vrati brejk i Beloruskinja uspeva da osvoji svoj servis gem. Naša teniserka je potom bila sigurna na svoj servis i smanjuje na 5:4.

Usledio je servis protivnice za meč. Naša teniserka dolazi do 0:30, međutim Azarekna preokreće i dolazi do meč lopte, koristi je rešama set i meč u svoju korist, 6:4 u trećem setu.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво