Читај ми!

Novak "preslišao" i Kverija

Očekivano, Novak Đoković je u osmini finala, savladan je Amerikanac Sem Kveri sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2. Nemački teniser Filip Kolšrajber biće rival Novaku Đokoviću u osmini finala Ju-Es opena.

Novak nije imao težak zadatak u osmini finala. Savladao je domaćeg tenisera Sema Kverija sa 3:0. Od starta je krenuo silovito, diktirao tempo i nije dozvolio protivniku da ozbiljnije zapreti. Đokoviću je bilo potrebno 87 minuta da reši meč u svoju korist, a moglo je i brže da se u dva navrata nakon ubedljivog vođstva nije opustio i izgubio servis.

Naš teniser je krenuo fantastično, uz dva brejka ekspresno je stigao do 5:0. A onda se opušta, što protivnik koristi i uz jedan brejk smanjuje na 5:3. Ipak, Novak ne dozvoljava protivniku da se potpuno vrati u set, siguran je na svoj servis i dobija prvi set sa 6:3.

Ponovo je Novak na startu seta oduzeo protivniku dva servisa i poveo sa 3:0. Kveri koristi opuštanje u igri našeg asa i smanjuje na 3:2. To kao da je "probudilo" Novaka, uz još jedan brejk osvaja naredna tri gema i rešava drugi set u svoju korist sa 6:2.

Novak je nastavio sa dobrom igrom i u trećem setu. Nakon uvodnih gemova u kojima su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, naš as je pojačao tempo. U dva brejka ekspresno lomi otpor protivnika i vodi sa 5:1. Potom je rutinski priveo set i meč kraju – 6:2 u trećem setu.

U osmini finala Ju-Es opena Novakov rival biće Filip Kolšrajber, koji je napravio iznenađenje eliminisavši najveću američku nadu – Džona Iznera. Nemac je, posle više od tri sata igre, savladao Amerikanca zahvaljujući taj-brejkovima, sa 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 7:6, 7:6.

Biće to šesti okršaj Đokovića i Kolšrajbera, koji je samo jednom savladao našeg tenisera, davne 2009. godine na Rolan Garosu.

Fantastičan uspeh Aleksandre Krunić. Plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Amerike pobedom nad trećim nosiocem Čehinjom Petrom Kvitovom od 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Dušan Lajović je završio takmičenje i u dublu. U paru sa Sozom poražen je od Dodiga i Mela sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 7:5.

Jelena Janković ide dalje i u dublu. U paru sa Koukalovom bila je bolja od Medine i Švedove – 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 7:5.

Đokoviću raste samopouzdanje, čestitao košarkašima

"Uliva mi dodatno samopouzdanje činjenica da sam igrao ovako dominantno u prva tri kola i osećam da podižem nivo igre iz meča u meč. Intenzitet je tu, oštrina u udarcima, preciznost u servisu. Sve više imam i samouverenosti u svoj ritern", rekao je Đoković srpskim izveštačima u Njujorku.

"Nije bilo lako, iako rezultat pokazuje drugačije. Trebalo je da obavim svoj posao. Sem je igrač koji se mnogo oslanja na servis i ako ga neutrališem, uspevam da uđem u razmenu udarca, što mi je i pošlo za rukom", rekao je Đoković. Protivnik u sledećem kolu biće mu pobednik duela Džon Izner – Filip Kolšrajber.

"Ovo je osmina finala grend slema, više nema lakih mečeva. Ne mogu da očekujem da ću pobeđivati kao do sada, ali ću se truditi da probam da meč rešim što pre", rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo i koliko prvi igrač sveta prati medijske prognoze i analize tokom turnira.

"Ranije, u prvom delu svoje karijere, to sam pratio, ali sad ne toliko. Trudim se da ne pratim mnogo medije u toku turnira, jer ne želim da dozvolim da bilo šta utiče na moju koncentraciju. Kad imam slobodnog vremena, moje interesovanje ide na sasvim drugu stranu", rekao je Đoković. Ta druga strana je gledanje drugih sportova, svetskih prvenstava u košarci i odbojci.

"Pratim druge sportove. Sada je u toku odbojkaško i košarkaško svetsko prvenstvo. Čestitam košarkašima i želim im mnogo sreće, Saletu Đorđeviću i igračima. Svi želimo da se oni vrate na staze stare slave, ali ne treba staviti teret prevelikih očekivanja na ovaj tim, jer je mlad, ali svakako ima potencijal za dalje. Kolektivni sport je uvek bio nacionalni sport", rekao je Đoković.

Odbojkaši su igrali u isto vreme kada i on, i kada je čuo kako se završila utakmica – rekao je da je šteta što su poraženi.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара