Читај ми!

Jelena u trećem kolu, Lajović eliminisan

Jelena Janković sa 2:0 savladala Cvetanu Pironkovu i plasirala se u treće kolo Ju-Es opena, gde je čeka Šveđanka Johana Larson. Dušan Lajović u prvom kolu sa 3:1 izgubio od Ježija Janoviča.

Jelena Janković se plasirala u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva SAD savladavši u drugom kolu Bugarku Cvetanu Pironkovu u dva seta – 7:5, 6:4.

Nakon što je u srpskom derbiju nadigrala Bojanu Jovanovski, Jelena nije imala previše problema ni u duelu sa Pironkovom postigavši šestu pobedu u isto toliko međusobnih okršaja.

Posle ravnopravne borbe u većem delu prvog seta, otpor Bugarke srušen je brejkom za vođstvo od 6:5, da bi u drugom setu Jankovićeva zaigrala agresivnije, ali je i Pironkova svim silama nastojala da ostane u meču.

Ipak, kvalitet srpske teniserke došao je do izražaja, a duel je odlučen kada je ponovo na servis protivnice povela sa 4:3 i potom rutinski sačuvala prednost.

U borbi za osminu finala Jankovićeva se sastaje sa Šveđankom Johanom Larson koje je pobedila Amerikanku Sloun Stivens sa 5:7, 6:4, 6:2.

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u 2. kolo Otvorenog prvenstva SAD pošto je na startu poražen od Poljaka Ježija Janoviča u četiri seta – 6:3, 7:5, 5:7, 7:5.

Trenutno 61. teniser sveta porazom je obeležio debi na poslednjem grend slemu sezone. Borio se Lajović koliko je mogao, međutim, nije imao rešenje za igru izuzetno raspoloženog i bolje rangiranog Poljaka (43).

Janoviča je izvanredno služio servis, bio je i agresivniji od srpskog tenisera, koji je tračak nade stekao kada je posle velike borbe dobio treći set.

Poljak je, međutim, u nastavku ponovo preuzeo inicijativu, a Lajovićev otpor konačno je srušio u 11. gemu, kada je brejkom poveo sa 6:5 i potom rutinski okončao duel nakon tri sata zanimljive igre.

Janovičev protivnik u 2. kolu je Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je pobedio Urugvajca Pabla Kuevasa sa 3:2 u setovima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи