Za opstanak u Dejvis kupu na indijskoj planini

Teniska federacija Indije odlučila je da u meču za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa Srbiju ugosti u gradu Bangaloreu, koji se nalazai na 915 metara nadmorske visine i na taj način oteža našim teniserima aklimatizaciju i poveća svoje šanse za pobedu.

Teniseri Indije odlučili da meč protiv Srbije za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa igraju u Bangaloreu na velikoj nadmorskoj visini, kako bi "zabiberili" gostima koji će imati problem sa aklimatizacijom.

Iako su svi očekivali da će Indijci ugostiti Srbiju u meču plej-ofa u Nju Delhiju, domaćini su odlučili da se duel u septembru igra u Bangaloreu.

Čelnici teniskog saveza u razgovoru sa igračima odlučili su se za treći grad u Indiji smatrajući da će tako u startu biti u prednosti nad Srbijom.

Naime, Bangalore se nalazi na 915 metara nadmorske visine, pa će Novak Đoković i ostali članovi srpskog tima imati problem sa aklimatizacijom.

"Glavni razlog da se odlučimo da igramo u Bangaloreu je taj što meč koji odlučuje o opstanku u Svetskoj grupi Dejvis kupa dolazi odmah nakon Ju-Es Opena. Novak Đoković verovatno će igrati polufinale ili finale tog turnira, pa će kasno stići u Indiju i imaće malo vremena da se adaptira i pripremi na nove uslove. Računamo da bi mogao da dođe u Bangalore tek u četvrtak, dan pre početka duela, pa bi to mogla da bude naša prednost", izjavio je Zišan Ali, selektor Indije.

On je dodao da su i drugi faktori odlučivali o gradu domaćinu duela sa Srbijom.

"U igri su bili Nju Delhi, Čenaj, Mumbai, ali je ocenjeno da će u to doba godine najprijatnije biti u Bangaloreu. Zapravo vrućina i velika vlažnost i nije tako veliki problem, ali smo procenili da će rivalu biti, pa smo se odlučili za visoku nadmorsku visinu. Za nas je važno i to da se igrači u tom gradu osećaju kao kod kuće, uvek im je bilo prijatno, i to je presudilo. Imaćemo priliku da prilagodimo teren našim potrebama i ja ću sve vreme nadgledati njegovu pripremu za taj važan susret", dodao je selektor Indije.

Meč Indije i Srbije na programu je od 12. do 14. septembra. Pobednik meča izboriće opstanak u Svetskoj grupi naredne sezone, dok će poražena selekcija igrati u nižem rangu takmičenja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи