Читај ми!

Jelena i Ana u četvrtfinalu Štutgarta

Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto su savladale Italijanku Flaviju Penetu sa 3:6, 6:2, 6:3, odnosno Nemicu Juliju Gergeš sa 2:1, po setovima 1:6, 6:2, 6:3. Jelena uspešna i u dublu.

Jankovićeva je ostvarila sedmu pobedu u devetom međusobnom meču sa Penetom za sat i pedeset osam minuta igre.

Srpska teniserka, osma na WTA rang listi je, pet puta oduzela servis italijanki, dok je njoj to triput pošlo za rukom. Jelena je tri brejka napravila u drugom setu, dok je u odlučujućem setu napravila dva. Peneta je tokom celog meča imala izuzetno mali procenat ubačenog
prvog servisa, svega 31 odsto.

Prva teniserka Srbije sastaće se u borbi za mesto u polufinalu sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom koja je pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:2, 7:6 (7:3).

Jelena je bila uspešna i u dublu pošto je u paru sa Klejbanovom u prvom kolu savladala letonsko-beloruski par Dijana Marčinevič/Aleksandra Sasnovič sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:0.

Ana Ivanović takođe se plasirala se u četvrtfinale pošto je savladala Nemicu Juliju Gergeš sa 2:1 u setovima - 1:6, 6:2, 6:3.

Posle neočekivano lošeg izdanja u prvom setu i samo jednog osvojenog gema, Ivanovićeva se u nastavku prenula, stabilizovala igru i preuzela inicijativu, pa je napravila veliki preokret.

Sa dva brza brejka izjednačila je rezultat u setovima, a u trećem, odlučujućem, dominirala je uprkos oscilacijama u samoj završnici. Za snažan servis i precizne udarce raspoložene srpske teniserke Nemica nije imala rešenja, pa je zasluženo pretrpela peti poraz u njihovom šestom međusobnom okršaju.

Duel je odlučen u petom gemu trećeg seta, kada je Ivanovićeva povela sa 4:1 na servis protivnice i potom rutinski sačuvala prednost za trijumf nakon jednog sata i 40 minuta igre.

Srpska teniserka u borbi za polufinale čeka pobednicu susreta između Ruskinje Svetlane Kuznjecove i drugog nosioca na turniru, Rumunke Simone Halep.

Turnir u SStutgartu igra se za ukupan nagradni fond od 710.000 dolara.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара