Читај ми!

Srbija ispala, Rumunija u svetskoj grupi!

Nakon velike borbe u tri seta, Sorana Krstea je pobedila Bojanu Jovanovski sa 2:1 (6:3,6:7 i 6:3) i odvela Rumuniju u Svetsku grupu Fed kupa. Ukupan rezultat je 3:1 u pobedama za Rumuniju. Srbija će naredne sezone igrati u Prvoj grupi evro-afričke zone.

Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće sledeće godine u Evro-afričkoj zoni Fed kupa, pošto je danas u Bukureštu izgubila od Rumunije sa 1:3 u baražu za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa.

Treći, odlučujući poen Rumuniji donela je 27. teniserka sveta Sorana Krstea pobedom protiv 39. na VTA listi, Bojane Jovanovske sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:3).

Jovanovska je ranije danas igrala protiv Simone Halep meč koji je juče odložen zbog kiše i izgubila u dva seta 2:6, 4:6, pa je Rumunija povela sa 2:0. Ana Ivanović je posle toga smanjila na 1:2 pobedom od 6:3, 7:6 protiv Halepove.

Krstea je u prvom setu napravila brejk više - dva, i povela u meču.

Ona je u osmom gemu drugog seta imala dve meč lopte, ali je Jovanovska ipak uspela da dođe do taj-brejka i dobije ga sa 9:7.

U trećem setu Jovanovska je uspela da izjednači na 3:3, ali je Krstea posle toga napravila još dva brejka i obezbedila svojoj ekipi opstanak u Svetskoj grupi Dva Fed kupa.

Žal za pobedom, Rumunke bolje

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da joj je krivo što je njen tim izgubio od Rumunije u baražu za opstanak u Svetskoj B grupi FED kupa, ali je priznala da je domaćin bio bolji rival.

"Mi smo imali šansu, uprkos tome što smo gubili sa 2:0. Krivo mi je što je sve ispalo ovako, ali je Rumunija odigrala vrhunski. Imali su uz sebe i publiku, koja je znala da ih podigne", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare posle poraza u Bukureštu.

Selektor Srbije Dejan Vraneš istakao je da nema šta da zameri svom timu posle poraza od 3:1.

"Nemam šta da im zamerim, jer su se borile i znam da je svaka od njih dala maksimum. Mogli smo da dobijemo mečeve, ali nismo uspeli. Ovaj naš tim može još godinama da igra zajedno. Bitno je da devojke budu zdrave i imaju kontinuitet", naveo je Vraneš.

Srbija će nakon današnjeg poraza takmičenje u FED kupu nastaviti u Prvoj grupi Evro-afričke zone, ali je Vraneš rekao da veruje da već sledeće godine ekipa može da se vrati u Svetsku grupu.

On je dodao da je Srbija predala poslednji peti meč u dublu protiv Rumunije, jer je Nina Stojanović imala problema sa mučninom posle jela.

U današnjem odlučujućem meču u Bukureštu, Bojana Jovanovski izgubila je od Sorane Kirstee.

"Dala sam sve od sebe, ali nedostajalo je sreće u pojedinim trenucima. Nikada nisam videla Kirsteu da ovako trči. Ona je bila baš motivisana danas i stvarno se trudila", zaključila je Jovanovski.

Ovako je protekao dan u Rumuniji:

16.07 - Kraj. Rumunija je u dvetskoh grupi, Srbija ispala! U veoma uzbudljivom meču Sorana Krstea pobedila našu Bojanu Jovanovsku sa 2:1 (6:3, 6:7 i 6:3) i time donela odlučujući poen Rumuniji. 

15.22 - Izjednačenje! Bojana je spasila tri meč lopte i osvojila drugi set posle velike borbe i taj-brejka - 7:6 (9:7). Odlučuje treći set! 

14.16 - Nažalost, Bojana je izgubila prvi set od Krstee - 3:6. 

13.35 - Počeo je meč između Sorane Krstee i Bojane Jovanovski.

13.09 - Pobeda Ane Ivanović! Nakon velike borbe i taj-brejka u drugom setu naša igračica je slavila pobedu od 2:0 (6:3, 7:6/7:2/) i smanjila ukupan rezultat na 2:1.

12.15 - Ima nade! Ana je dobila prvi set sa 6:3! 

11.45 - Počeo je meč između Simone Halep i Ane Ivanović, koji će možda odlučiti pobednika ovog duela. 

10.05 - Simona Halep je dobila i drugi set (6:4) i donela veliku prednost Rumuniji, koja sada vodi sa 2:0 i nalazi se blizu ukupne pobede.

09.27 - Halepova lako dobija prvi set protiv Bojane - 6:2.

09.13 - Nastavljen je juče prekinuti meč između Simone Halep i Bojane Jovanovski.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво