Читај ми!

Monte Karlo: Novak bez finala

Đoković - Federer 0:2 (5:7, 2:6). Novak Đoković neće braniti titulu u Monte Karlu. Povreda zgloba desne ruke omela ga je da se ozbiljnije suprotstavi Švajcarcu, koji se plasirao u finale. Federer će u finalu igrati protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke, koji je u prvom polufinalu savladao Španca Davida Ferera sa 2:0. Direktan prenos finala je u nedelju od 15.00 časova na našem Drugom programu.

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira masters serije u Monte Karlu, pošto je u polufinalu izgubio od Švajcarca Rodžera Federera u dva seta, rezultatom 7:5, 6:2.

Đoković je čitav meč odigrao sa povredom zgloba desne ruke i u jednom trenutku u drugom setu je izgledalo da će predati, ali je uvažio protivnika i publiku i uz bolne grimase na licu ostao je do kraja na terenu.

Ovim porazom, Đoković je izgubio 620 poena, jer nije odbranio titulu, pa će od ponedeljka na ATP listi zaostajati za vodećim Rafaelom Nadalom 2.250 poena, 200 više nego na prethodnoj listi.

Srpski teniser je turnir počeo sa povređenim zglobom, ali se to u prva dva meča nije mnogo primećivalo, jer mu protivnici nisu zadavali mnogo problema i dobio ih je uz
samo dva izgubljena gema. Povreda je očigledno pogoršana juče u duelu protiv Giljerma Garsije Lopesa. U tom meču, koji je trajao duže od dva sata, Đoković je morao da igra punom snagom da bi peokrenuo rezultat i to je danas platio porazom.

Uprkos svemu, Đoković je danas imao šansu da dobije prvi set, jer je kod vođstva od 5:4 imao dve vezane set lopte na Federerov servis. Nije ih iskoristio, a potom je izgubio svoj servis, iako je u 11. gemu vodio sa 40:0, i ispostavilo se da je to bio kraj meča.

U drugom setu naš as je samo statirao na terenu i Federer je bez problema stigao do 18. pobede u 34. međusobnom duelu sa Đokovićem.

Đoković nije planirao da naredne sedmice igra na turniru serije 500 u Barseloni, tako da će imati dve nedelje pauze do mastersa u Madridu. Na tom turniru imaće šansu da znatno smanji zaostatak za Nadalom, jer brani samo 45 poena, a Španac titulu i 1000 poena.

U finalu Monte Karla Federer će u nedelju igrati protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke, koji je u prvom polufinalu pobedio Španca Davida Ferera sa 6:1, 7:6. Direktan prenos je na našem Drugom programu.

Tok meča:

16.55 - Iako poražen u finalu Novak je prilikom izlaska sa terena pozdravljen gromoglasnim aplauzom, pre svega zbog rizika što je sa povredom završio meč.

16.53 - Federer servira za meč. Novak dolazi do 15:30, ipak ne može da se bori, Federer dolazi do meč lopte, koristi je, 6:2 u drugm setu.

16.50 - Novak nekako uspeva da osvoji svoj servis i smanji na 5:2.

16.45 - Đoković sve teže kontroliše igru. Iako ima veliku podršku sa tribina, jednostavno ne ide. Ponovo mu protivnik oduzima servis, 4:1. 

16.42 - Novak nastavlja meč, ali bez ikakvog otpora.

16.40 - Problemi sa zglobom desne ruke kod našeg asa, svaka lopta stvara velike probleme. Federer to koristi i dolazi do brejk šanse, koristi je i vodi sa 2:1.

16.31 - Novak servira na startu drugog seta. Bez izgubljenog poena rešava gem u svoju korist.

16.28 - Švajcarac servira za set. Ekspresno dolazi do dve set lopt. Asom rešava gem i set u svoju korist 7:5.

16.26 - Novi problemi za našeg asa. Posle 40:0 dozvoljava protivniku da stigne do brejk šanse, koju Švajcarac uspeva da iskoristi i stigne do brejka prednosti. Novak ima samo jednu šansu da uzvrati.

16.18 - Sada Novak koristi nešto lošije servise protivnika i stiže do 15:40, dve set lopte. Federer uspeva da se odbrani, 40:40. Velika borba u narednom poenu, oba tenisera izvlačila nemoguće, ipak Federer sakrivenim drop-šotom uspeva da stekne prednost, a potom i osvoji gem, 5:5.

16.12 - Federer koristi dva loša prva servisa našeg asa, sada ima 0:30. Novak uspeva da izjednači. Ipak, Švajcarac prvi stiže do brejk šanse u meču. Nakon duge razmene Đoković uspeva da izjednači, a potom sa dva odlična servisa dobija gem.  

16.08 - Velika borba, ipak, obojica uspevaju da zadrže svoj servis, 4:4. 

15.59 - Prvi problemi za Novaka u ovom meču. Federer ima 15:30. Ipak, Novak nakon dva dobra servisa i sigurne igre u polju odbija ovaj napad protivnika i rešava gem u svoju korist.  

15.54 - Oba tenisera sigurna na svoje servise, 2:2.

15.49 - Nakon lako osvojenog servisa Novak je napao Švajcarčevog servisa. Imao je 0:30, međutim Federer uspeva da se odbrani. Nakon dva izjednačenja protivnik osvaja svoj servis, 1:1. 

15.40 - Počeo je meč, prvi servira Novak Đoković.

15.30 - Očekujemo početak meča između Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Direktan prenos meča je na našem Prvom programu.

15.15 - Vavrika osvaja drugi set u taj-brejku 7:6 (7:2) i rešava meč u svoju korist.

14.16 - Stanislas Vavrinka dobio je prvi set protiv Davida Ferera - 6:1 za 31. minut igre.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво