Читај ми!

Fed kup: Rumunija vodi, nastavak u nedelju

Ženska reprezentacija Rumunije povela je sa 1:0 u meču za opstanak u Svetskoj B grupi Fed kupa. Vodeći poen Rumunkama donela je Sorana Krstea savladavši Anu Ivanović sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:1, 6:2. Drugi singl meč između Simone Halep i Bojane Jovanovski, prekinut zbog kiše pri rezultatu 3:1 za rumunsku teniserku. Mečevi se nastavljaju u nedelju.

Prekinuti meč između Simone Halep i Bojane Bojanovski u okviru susreta teniskih reprezentacija Rumunije i Srbije za opstanak u Svetskoj B grupi Fed kupa biće nastavljen u nedelju.

Taj duel počeo je u 14 sati, ali je prekinut zbog kiše u prvom setu pri vođstvu rumunske teniserke sa 3:1.

Rumunija u Bukureštu vodi protiv Srbije sa 1:0, nakon što je Sorana Krstea pobedila Anu Ivanović sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:1, 6:2.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš smatra da je prekid meča sa Rumunijom Svetske grupe B Fed kupa zbog kiše dobrodošao njegovoj ekipi.

"Kiša nam je dobrodošla, pošto je teren vlažan, loptice su teške, što nikako nije odgovaralo Bojani, jer Simona Halep sa zadnje linije igra veoma dobro. Protiv nje šansu imaju jedino igračice koje mogu da razbiju odbranu, a u današnjim uslovima je to bilo otežano. Možda je kiša opravdanje što nije 3:2 za Jovanovski, ali zaista mislim da je ona igrala dobro. To nam daje optimizam da možemo do pobede, meč je i dalje otvoren, Bojana je pokazala snagu", rekao je Vraneš.

Fed kup reprezentacija Srbije izgubila je prvi meč protiv Rumunije u Bukureštu, pošto je Ana Ivanovićev poražena od Sorane Kristee sa 1:2 u setovima 6:3, 1:6, 2:6.

"Ivanovićeva je dobro otvorila susret, dobila je prvi set, a u drugom je došlo do malog pada, ali je u isto vreme Krstea dobro igrala. Ana je uspela da se vrati početkom trećeg i da povede 2:0, međutim, tu je Rumunka odigrala sjajno i zasluženo dobila treći set", ocenio je Vraneš.

Nastavak meč između Halep i Jovanovski će uslediti sutra od 10.00 sati, a po završetku tog na programu su uzvratni mečevi u singlu.

"Lepa je vremenska prognoza za sutra. Podloga će biti brža, što Bojani pogoduje. Takođe, Ana je u prednosti u odnosu na Halep, jer nju prvo očekuje duel sa Bojanom, pa se možda neće dobro spremiti za drugi meč. To je naša šansa", kazao je Vraneš.

On je dodao da će ekipa iskoristiti slobodno vreme na analizu današnjeg dana, kao i da će Srpkinje poslednjeg dana plej-ofa protiv Rumunije dati sve od sebe.

"Teško je bilo šta prognozirati. Rumunija jeste blagi favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo, čak možda i posle singl mečeva da trijumfujemo, a ako ne to, onda najmanje da dođemo do 2:2", zaključio je Vraneš.

Ukoliko rezultat posle četiri susreta bude 2:2 igraće se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Srpska teniserka Ana Ivanović smatra da joj igra nije bila na zadovoljavajućem nivou, te da je to jedini razlog njenog poraza od Rumunke Sorane Kirstee.

"Mislim da sam dobro počela meč, ali ipak od samog početka to nije bio moj nivo igre, zaista mi je bilo teško da se prilagodim. Tek sam pre nekoliko dana počela da treniram na šljaci, bio je mi je potreban odmor posle dugog puta i povrede, pa nisam sto odsto spremna. Nadam se da ću do sutra uspeti da podignem formu i odigram bolje", rekla je Ivanovićeva.

Ukoliko rezultat posle četiri susreta bude 2:2 igraće se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Pobednik susreta Rumunija - Srbija igraće sledeće godine u Svetskoj B grupi Fed kupa, dok će se poražena ekipa takmičiti u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво