Читај ми!

Novak, odbrana Monte Karla!

Počinje sezona šljake - Monte Karlo, Madrid, Rim i, kao kruna, Rolan Garos. Novak Đoković kreće u odbranu trofeja u Monte Karlu. Prva prepreka na tom putu je Španac Albert Montanjes. Meč počinje oko 15 časova. Direktan prenos na RTS-u.

Posle osam godina vladavine Novak je prošle godine sa trona u Monte Karlu skinuo "kralja šljake" Rafaela Nadala i sada on brani titulu. Međutim, na ostalim turnirima na toj podlozi prošle godine nije bio toliko uspešan, tako da ima lepu priliku da se nakon šljake ponovo vrati na prvo mesto na ATP listi. Realno, to može da se desi i u finalu drugog grend slema sezone - na Rolan Garosu.

Prva prepreka, Španac Albert Montanjes može poslužiti Novaku da se privikne na podlogu. On je apsolutni favorit i sve sem ubedljive pobede bilo bi iznenađenje. Naravno, ukoliko naš as uđe u ovaj meč maksimalno koncentrisan i prikaže igru dostojnu svog renomea.

Španac je trenutno 57. na ATP listi. U prvom kolu je pokazao da je u solidnoj formi, izbacio je iz daljeg takmičenja 34. igrača sveta - Francuza Benoa Perou - 2:1. U dosadašnjoj karijeri Novak i Montanjes su se sastajali pet puta, u svim mečevima pobedu je slavio naš teniser, a četiri od pet odigrana su na šljaci. Samo jednom, još 2009. godine i upravo u Monte Karlu, Španac je uzeo jedan set Đokoviću, rezultat je bio 6:1, 6:7 (4:7), 6:0.

Meč između ova dva tenisera postavljen je kao treći na centralnom terenu i počinje oko 14 časova. Meč možete pratiti na kanalima RTS-a.

U slučaju pobede, Đoković će u nastavku takmičenja igrati protiv boljeg iz duela Gael Monfis (Francuska) - Kevin Anderson (Južna Afrika), dok bi u eventualnom četvrtfinalu protivnik mogao da mu bude Čeh Tomaš Berdih.

U projektovanom polufinalu srpski teniser mogao bi da igra protiv Švajcarca Rodžera Federera, dok se u drugom delu kostura nalaze prvi nosilac Španac Rafael Nadal, Stanislas Vavrinka i David Ferer.

Bodovi, odnos Novaka i Nadala u narednom periodu

Novak Đoković u sezonu šljake ulazi sa 2.050 bodova zaostatka za Nadalom, ali ta situacija može znatno da se promeni. Naime, naš as brani ukupno 1.910 bodova i to Monte Karlo 1.000 - osvojio turnir, Madrid 10 bodova - drugo kolo, Rim 180 bodova - četvrtfinale i Rolan Garos 720 bodova - polufinale.

S druge strane, Nadal brani 5.100 bodova, i to Monte Karlo 600 - finale, Barselona 500 - titula, Madrid 1.000 - titula, Rim 1.000 - titula, Rolan Garos 2.000 - titula. Do Ju-Es opena Španac brani veliki broj poena (osim kiksa na Vimbldonu kada je prošle sezone ispao u prvom kolu) - na 13 narednih turnira brani 10 titula i dva finala.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво