Читај ми!

Federer zaustavio Noleta

Novak Đoković ipak neće braniti titulu na turniru u Dubaiju. Naš teniser poražen je u polufinalu od Rodžera Federera sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:3, 6:2. Ovo je bio njihov 32. okršaj i 17. poraz Đokovića. Federer se u borbi za titulu sastaje sa Tomašem Berdihom.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće braniti titulu na ATP turniru u Dubaiju pošto je u polufinalu izgubio od SSvajcarca Rodžera Federera sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:3, 6:2.

Srpski i švajcarski as odigrali su sjajan meč, pun lepih poena, udaraca i atraktivnih poteza, a Federer je slavio potpuno zasluženo.

Prvi set nije naslućivao ovakav ishod pošto je Đoković bio siguran i diktirao tempo, pa je nakon brejka već u drugom gemu poveo sa 1:0.

U nastavku borbe odnos snaga ma terenu je promenjen, jer je srpski teniser zaigrao sa oscilacijama i više grešio, čini se da mu je posebno zasmetala kratkotrajna pauza zbog kiše, tako da je Federer posle brejka u šestom gemu stigao do izjednačenja.

Odlučujući treći set protekao je u znaku Švajcarca, koji je igrao impresivno, a servirao gotovo besprekorno, za razliku od Srbina sa neuobičajenim greškama. Federer je poveo na protivnički servis, a kada je to isto uradio u petom gemu za vođstvo od 4:1 bilo je jasno da Đoković nema šansi za preokret.

Srpski teniser nije se predavao i uložio je maksimum napora da meč uvede u neizvesnu završnicu, međutim, ranije greške skupo su ga koštale, a protivnik je skoro svaku umeo da iskoristi.

Bio je ovo ukupno 32. međusobni okršaj trenutno drugog i osmog tenisera sveta i 17. poraz Đokovića.

Federer se u borbi za titulu sastaje sa Čehom Tomašem Berdihom, koji je pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera sa 7:5, 7:5.

Turnir u Dubaiju, koji se igra za nagradni fond od 1,9 miliona dolara, Đoković je do sada osvajao četiri puta, 2009, 2010, 2011. i 2013.

POGLEDAJTE TOK MEČA: 

18.06 - Kraj meča. Federer je uspeo da osvoji gem na svoj servis i tako se pridruži Berdihu u finalu turnira.

18.00 - Đoković dobija šesti gem - 4:2. Švajcarac sada na svoj servis ima priliku da dođe do pobede i finala.

17.56  - Federer posle maratonskog petog seta ponovo oduzima našem teniseru servis i sada ima dva brejka prednosti u odlučujućem setu! Novak je na velikim mukama - 4:1.

17.35 - Novak nikako ne uspeva da pronađe igru iz prvog seta. Federer već na startu trećeg seta oduzima našem asu servis.

17.29 - Švajcarac je uspeo da do kraja seta zadrži stečeni brejk prednosti i trijumfuje u drugom setu 6:3. Odluka o tome ko će u polufinale biće poznata posle trećeg seta.

17.21 - Federer prvi stiže do brejka u drugom setu. Švajcarac je imao čak tri brejk lopte, a treću je i uspeo da iskoristi - 2:4. 

17.16 - Kiša je iznenadila sve u Duabiju i nakratko prekrinula meč.

17.14 - Imao je Đoković šansu za brejk u petom gemu, ali je Federer ipak uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

17.10 - Oba tenisera u drugom setu sigurna na svoj servis - 2:2.

16.51 - Novak Đoković osvojio prvi set protiv Rodžera Federera rezultatom 6:3. Prvi set je trajao 36 minuta. 

16.33 - Velika borba u petom gemu na servis našeg asa. Federer pritiska Novakov servis, nakon 0:30, Novak preokreće na 40:30. Ipak, Federer dolazi do prve brejk šanse, međutim, Đoković uspeva da se odbrani i zadrži brejk prednosti, 4:1.

16.20 - Đoković nastavlja u istom stilu oduzima servis protivniku, iskoristivši prvu od dve vezane brejk šanse, i vodi sa 2:0.

16.18 - Naš teniser siguran na startu meča lako osvaja svoj servis i vodi sa 1:0 u prvom setu.

16.15 - Počeo meč između Đokovića i Federera.

15.52 - Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u finale turnira u Dubaiju. Berdih je u polufinalu savladao nemačkog igrača Filipa Kolšrajbera sa 2:0 u setovima (7:5, 7:5).

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво