Читај ми!

Krajinović i Lajović ublažili poraz

Filip Krajinović pobedio je Švajcarca Marka Kjudinelija sa 2:0, pre njega Dušan Lajović je nadigrao Mihaela Lamera sa 2:1. Ovim pobedama Srbija je ublažila poraz od Švajcarske, koja je trijumfovala sa 3:2. Naredni duel u Dejvis kupu Srbija igra u septembru u baražu za opstanak u Svetskoj grupi.

Krajinović je tako Srbiji doneo i drugi poen u porazu od Švajcarske u prvom kolu svetske grupe Dejvis kupa. Prethodno je Dušan Lajović savladao Mihaela Lamera. Švajcarci su u subotu pobedom u dublu poveli sa nedostižnih 3:0 i obezbedili plasman u četvrtfinale. Našoj selekciji predstoji duel baraža za opstanak u Svetskoj grupi koji je na programu u septembru.

Krajinović je bio prilično ubedljiv protiv Kjudinelija. Nadigrao ga je u svim elementima igre, ispalivši tokom meča čak deset asova, u pobedi koja, na žalost, nije imala rezultatski značaj. Krajinović nije dozvolio protivniku nijednom da mu oduzme servis.

Dušan odigrao odličan meč. Uspeo da se vrati nakon gubitka drugog seta. Lamar je u dva navrata u trećem setu imao po brejk prednsoti, ipak, naš teniser uspeo da stigne i prestigne protivnika i dobije meč.

Meč između Lajovića i Lamera trajao je dva sata i 15 minuta, a odlučujući treći set obeležila je velika borba i mnogo oduzetih servisa, čak pet brejkova viđeno je u odlučujućem setu. U prethodna dva viđen je po jedan brejk, što je teniserima omogućilo da osvoje setove.

Odlučujući treći poen Švajcarskoj za plasman u četvrtfinale su u subotu doneli Marko Kjudineli i Mihael Lemer koji su dublu savladali Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića sa 7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:2), 6:2.

Prva dva poena za Švacarsku su u petak osvojili Rodžer Federer, koji je sa 3:0 pobedio Iliju Bozoljca, i Stanislas Vavrinka, koji je bio bolji od Lajovića sa 3:1 u setovima.

Švajcarska u četvrtfinalu igra protiv Kazahstana koji je pobedio na domaćem terenu Belgiju sa 3:2. Dejvis kup reprezentacija Srbije naredni duel u ovom takmičenju odigraće u septembru u baražu za ostanak u Svetskoj grupi.

Obradović: Da ponovo budemo u vrhu Dejvis kupa

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da će njegova ekipa pokušati da ponovo postane jedna od vodećih ekipa u Dejvis kupu.
"Želeo bih da imamo sreće u žrebu, da ne bude nešto teško. Bilo bi dobro da igramo kod kuće i da svi igrači budu zdravi, kako bismo sa čitavim timom pokušali da ponovo budemo ono što jesmo - jedna od vodećih svetskih ekipa u Dejvis kupu", rekao je Obradović za RTS u Novom Sadu.

"Ovo je nastavak razigravanja mladih igrača, da odigraju što više mečeva... Filip je pokazao da može da igra vrhunski tenis, postigao je izuzetan rezultat. Što više vremena oni provode na ovom terenu to će u budućnosti mnogo više značiti, kada će biti spremniji za
mnogo važnije mečeve", kazao je Obradović.

Krajinović je u poslednjem meču protiv Švajcarske savladao iskusnog Marka Kjudinelija, koji je nekad bio među prvih 100 tenisera sveta.

"Mislim da sam igrao jako dobro, ovo je bilo veliko iskustvo za mene. Srećan sam, puno mi znači, iako smo izgubili... Znači mi za dalju karijeru, ipak je ovo Dejvis kup, ovo će mi doneti puno samopouzdanja za dalje", rekao je Krajinović.

"Juče mi je bio prvi put da igram za reprezentaciju, zato sam danas ušao mnogo opuštenije nego juče, jednostavno bio sam spreman", kazao je Filip Krajinović.

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je zadovoljan pobedom nad Švajcarcem Mihaelom Lamerom, iako meč nije imao rezultatski značaj.

"Meč je bio težak, imao sam malih problema sa žuljevima, što vučem još iz Australije... Sve u svemu, zadovoljan sam borbom, drago mi je da sam doneo barem jedan poen Srbiji i nadam se da će ubuduće to biti i u važećem meču", rekao je Lajović za RTS odmah posle meča u Novom Sadu.

"Mnogo je veći značaj igrati za svoju zemlju, tu svi pružaju najbolje partije i nije bilo nimalo lako, bez obzira na rang protivnika. Hteo sam da pobedim, veoma sam zadovoljan kako je prošlo danas", kazao je Lajović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво