Читај ми!

Lajović pobedio Lamera

Teniski reprezentativac Srbije Dušan Lajović pobedio je u Novom Sadu Švajcarca Mihaela Lamera sa 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:4). Pobedom je Lajović smanjio rezultat na 3:1. Švajcarci su u subotu pobedom u dublu obezbedili plasman u četvrtfinale Dejvis kupa.

Srbija je tako došla do prvog poena protiv Švajcarske u prvom kolu Dejvis kupa, ali su gosti još ranije obezbedili pobedu, pošto su poveli sa 3:0. Dušan odigrao odličan meč. Uspeo da se vrati nakon gubitka drugog seta. Lamar je u dva navrata u trećem setu imao po brejk prednsoti, ipak naš teniser uspeo da stigne i prestigne protivnika i dobije meč.

Meč između Lajovića i Lamera trajao je dva sata i 15 minuta, a odlučujući treći set obeležila je velika borba i mnogo oduzetih servisa, čak pet brejkova viđeno je u odlučujućem setu. U prethodna dva viđen je po jedan brejk, što je teniserima omogućilo da osvoje setove.

Lajović: Drago mi je što sam doneo Srbiji makar bod

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je zadovoljan pobedom nad Švajcarcem Mihaelom Lamerom, iako meč nije imao rezultatski značaj.

"Meč je bio težak, imao sam malih problema sa žuljevima, što vučem još iz Australije... Sve u svemu, zadovoljan sam borbom, drago mi je da sam doneo barem jedan poen Srbiji i nadam se da će ubuduće to biti i u važećem meču", rekao je Lajović za RTS odmah posle meča u Novom Sadu.

"Mnogo je veći značaj igrati za svoju zemlju, tu svi pružaju najbolje partije i nije bilo nimalo lako, bez obzira na rang protivnika. Hteo sam da pobedim, veoma sam zadovoljan kako je prošlo
danas", kazao je Lajović.

On će sledeće nedelje učestvovati na turniru u Zagrebu.
"Nadam se da ću u Zagrebu igrati dobro kao i ovde. Nadam se da moji mečevi neće trpeti umor jer se posle Dejvis kupa svi isprazne", kazao je srpski teniser.

Lajović se zahvalio novosadskoj publici, koja je došla u velikom broju, iako, kako je rekao, meč nije imao rezultatski značaj, a i loše su vremenski uslovi u Srbiji.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи