Читај ми!

Švajcarci u četvrtfinalu

Srbija - Švajcarska 1:3 (6:7, 6:3, 6:7, 2:6). Švajcarska se plasirala u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je povela protiv Srbije sa nedostižnih 3:0. Imamo svetlu budućnost, a bićemo još jači kada se svi igrači vrate u tim, rekao je selektor Srbije Bogdan Obradović.

Dejvis kup reprezentacija Švajcarske plasirala se večeras u četvrtfinale Svetske grupe, pošto su Marko Kjudineli i Mihael Lemer u Novom Sadu savladali Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića sa 3:1 (7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:2), 6:2) i poveli sa nedostižnih 3:0 u duelu prvog kola.

Prvi set današnjeg meča obeležila je sigurna igra oba dubla, a jedinu šansu za brejk propustili su Zimonjić i Krajinović u trećem gemu, tako da je pobednik rešen u taj-brejku.

Srpski teniseri su dobro počeli taj-brejk, ali su Kjudineli i Lamer od rezultata 3:3 vezali četiri poena i osvojili prvi set posle 56 minuta igre.

Prvi brejk na meču viđen je u četvrtom gemu drugog seta, a napravili su ga teniseri Srbije, a taj brejk je bio i dovoljan da Srbija izjednači na 1:1 u setovima.

Kao i prvom setu, i u trećem nije bilo brejkova, pa je i on odlučen u taj-brejku. Vrlo brzo su Kjudineli i Lamer poveli sa 5:0 i bez većih problema su izašli kao pobednici i u tom taj-brejku.

Kjudineli u Lamer su bili mnogo sigurniji u četvrtom setu i uz dva brejka doneli su svojoj reprezentaciji plasman u četvrfinale Dejvis kupa.

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da je najbolja stvar u porazu protiv Švajcarske to što su igrali mladi.

"Ako je nešto bilo dobro u ovom duelu, to je što smo upotrebili mlade igrače. Filip Krajinović je odigrao meč koji će mu značiti. Lajović je odigrao meč sa Vavrinkom i pokazao da je blizu svetskog vrha. Dobro je što smo proširili spisak. Imamo svetlu budućnost, a bićemo još jači kada se svi vrate u tim", rekao je Obradović za RTS posle meča.

Srbija je danas u Novom Sadu izgubila u dublu od SSvajcarske u četiri seta, a gosti su tako zabeležili vođstvo od 3:0 i plasirali se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa.

Srbija je igrala bez glavnih igrača, Novaka Đokovića, povređenog Janka Tipsarevića i suspendovanog Viktora Troickog.

"Sve čestitke momcima. Borili su se, mislim da su bili kvalitetni i u singlu i u dublu, mada u dublu nismo imali sreće... Svaka čast na borbi. Sada treba da se organizujemo i da se u decembru borimo za opstanak", rekao je Obradović.

Selektor je ponovio da svi imaju želju da igraju za reprezentaciju, kao i da je cilj opstanak u Svetskoj grupi.

"Svi oni žele da igraju, tu nema diskusije. Nama je cilj da ostanemo u Svetskoj grupi. Svi reprezentativci imaju svoje individualne karijere, koje su jako teške. Igraju mnogo turnira i mnogo mečeva. Novaku smo poželeli da se odmori i da se vrati pobedama, Janku da se oporavi i vrati u formu i Viktoru takođe", rekao je Obradović.

U nedelju preostaje da se odigraju još dva meča u singlu, ali oni neće imati takmičarski značaj.

Od 13 sati u novosadskom Spensu sastaće se Dušan Lajović i Rodžer Federer, a posle njih na teren će izaći Ilija Bozoljac i Stanislas Vavrinka.

Dejvis kup reprezentacija Srbije naredni duel u ovom takmičenju odigraće u septembru u baražu za ostanak u Svetskoj grupi.

Tok meča:

18.28 - Gotov je duel Švajcarske i Srbije u Dejvis kupu, jer je dubl Kjudineli/Lamer savladao Zimonjića i Krajinovića sa 3:1. 

18.18 - Dva brejka prednosti za Kjudinelija i Lamera, koji sada imaju odličnu priliku da privedu meč kraju. 

18.08 - Švajcarci stižu do prvog brejka na meču i vode sa 2:1. 

18.00 - Počinje četvrti set. 

17.51 - Gotov je treći set, Švajcarci su ga osvojili rezultatom 7:6 (7:2). 

17.48 - Švajcarci su odlično otvorili taj brejk trećeg seta, i imaju prednost od 4:0. 

17.25 - Švajcarci, uprkos velikoj borbi Zimonjića i Krajinovića, uspevaju da zadrže prednost, vode 4:3. 

17.08 - Krajinović je na servisu, Švajcarci su imali brejk loptu, ali je nisu iskoristili, kao ni drugu nekoliko trenutaka kasnije. Odličnim servisom, Srbija preokreće i osvaja gem.

16.50 - Počinje treći set, Švajcarci imaju servis. 

16.45 - As udarcem Nenad Zimonjić stavlja tačku na ovaj set, koju Srbija osvaja rezultatom 6:3. 

16.27 - Odlična igra Zimonjića i Krajinovića, Srbija vodi sa 4:1. 

16.22 - Brejk za Srbiju! Lamer greši, Srbija vodi sa 3:1 u drugom setu. 

16.10 - Prvi gem u drugom setu osvajaju Zimonjić i Krajinović, sledi servis Kjudinelija.

16.05 - Prvi set osvajaju Švajcarci, koji su bili bolji u taj brejku, koji su osvojili rezultatom 7:3. 

15.43 - Švajcarci sigurno čuvaju prednost, koju su stekli sigurnim serviranjem, još uvek nema brejka, pa Kjudineli i Lamer vode 5:4 u prvom setu. 

15.25 - Još uvek u Spensu nema brejka, rezultat je izjednačen - 2:2. 

15.10 - Počinje meč Dejvis kupa, prvi servis imaju Švajcarci.  

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво