Читај ми!

Vavrinka povećao prednost Švajcarske

Posle prvog dana takmičenja Švajcarska vodi sa 2:0 protiv Srbije. U drugom meču Dušan Lajović je poražen od Stanislasa Vavrinka sa 1:3 (4:6, 6:4, 1:6, 6:7 /7:9/). Prethodno je Rodžer Federer savladao Iliju Bozoljca sa 3:0. U subotu je na programu duel dublova. Direktan prenos možete pratiti na našem Prvom programu.

Dušan Lajović namučio Vavrinku, bio na pragu petog seta, ipak nedovoljno da se savlada iskusniji Švajcarac. Protivnici vode posle prvog dana sa maksimalnih 2:0. Duel dublova će odlučiti da li će uopšte biti trećeg dana takmičenja. Priliku da Srbiji obezbede dalju borbu imaće Nenad Zimonjić i Filip Krajinović protiv Marka Kjudinelija i Mihaela Lamera.

Srpski teniser, trenutno 102. na ATP listi, pružio je snažan otpor favorizovanom Švajcarcu i ispunio očekivanja navijača u novosadskom Spensu. Dobio je drugi set, a kada je Vavrinka u nastavku lako poveo sa 2:1 u setovima činilo se da će rutinski okončati duel.

Međutim, Lajović se razmahao u četvrtom i nošen podrškom sa tribina zaigrao sjajno, pa je opasno zapretio da može do izjednačenja. Brejkom je izjednačio na 3:3, odlično servirao i blokirao udarce protivnika, pa je set ušao u neizvesnu završnicu.

Lajović nije popuštao ni u taj-brejku, iako je gubio sa 3:0. Napravio je preokret, ali nije iskoristio dve set lopte (6:5, 7:6) propustivši šansu da bude nagrađen za veoma dobru ugru.

Iskusni Vavrinka umeo je da pronađe rešenje u odlučujućim trenucima i na svoj servis okonča borbu posle dva sata i 40 minuta zanimljive igre.

"Da sam ušao u peti set, sve bi bilo otvoreno. Bio sam u prilici da osvojim četvrti set, imao dve set lopte, a kod jedne sam promašio jer sam razmišljao o više opcija", rekao je Lajović na konferenciji za medije.

Lajović je istakao da je meč sa osvajačem Australijen opena za njega veliko iskustvo i smatra da će Srbija sutra dobiti dubl meč i da će pred treći takmičarski dan smanjiti vođstvo Švajcarske na 2:1.

Selektor Bogdan Obradović rekao je da će ekipa večeras imati sastanak i da će se dogovoriti oko sastava sutrašnjeg dubla.

"Dobro je što imamo Zimonjića u timu, jer sa njim možemo da kombinujemo trojicu singl igrača", napomenuo je Obradović.

Stanislas Vavrinka je nakon meča istakao da je Lajović odličan igrač i da se dobro borio.

"Meč je bio težak, Lajović je odličan igrač. Imao je neke dobre poene i šanse, ali sam ja imao više sreće na kraju i radovao se zbog pobede. Nikada nije lako kada ovako kasno dođete posle nekog turnira, teško se fokusirate, ali uspeo sam nekako da to prevaziđem i jako sam zadovoljan zbog pobede i vođstva od 2:0. Jesmo bili favoriti na papiru, ali smo uspeli da dobijemo", rekao je Vavrinka posle meča.

Svetski broj tri nastavio je uspešan niz ove sezone. Ostvario je 12. pobedu zaredom, nakon trijumfa na ATP turniru u Čenaju i grend slemu Australijen open.

U nastavku susreta između Srbije i Švajcarske sutra od 15 sati na programu je meč dublova. Za reprezentaciju Srbije nastupiće Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, dok će za Švajcarsku igrati Mark Kjudineli i Mihael Lamer. Prenos je na našem Prvom programu.

Pobednik susreta u Novom Sadu igraće u četvrtfinalu Dejvis kupa sa boljim iz meča Kazahstan - Belgija.

 Ovako je protekao današnji dan:

19.08 - Vavrinka dolazi do meč lopte, servira Lajović. Posle duže razmene udaraca, naš teniser šalje smeč u aut i Švajcarac rešava set i meč u svoju korist 3:1.

19.07 - Lajović propušta i drugu set loptu, ovog puta na Vavrinkin servis.

19.05 - Propušta Lajović šansu da servisom reši set u svoju korist, izjednačenje, 6:6.

19.04 - Prvi do set lopte u četvrtom setu stiže Lajović i ima priliku da servisom osvoji.

19.03  -Dušan uspeva da vrati mini-brejk, 3:4. Potom je siguran na svoj servis i vodi sa 5:4.

18.58 - Lajović je siguran na svoj servis i smanjuje na 3:2.

18.57 - Prvi do mini-brejka stiže Vavrinka 0:1. Potom je Švajcarac siguran na svoj servis i vodi sa 3:0.

18.56 - Lajović nakon osvojenog servisa ponovo pritiska servis protivnika. Vavrika  je ponovo siguran i uvodi set u taj-brejk - 6:6.

18.46 - Servis Vavrinke pri rezultatu 5:4 za Dušana. Naš teniser pritiska servis protivnika, ipak Švajcarac uspeva da odbije napade - 5:5.

18.28 - Lajović uspeva da se vrati u set. Pritiska servis protivnika i dolazi do tri vezane brejk šanse, propušta ih, izjednačenje. Vavrinkina greška i nova šansa za Lajovića. Koristi je i vraća brejk, 3:3.

18.20 - Vavrinka nastavlja sa dominacijom. Na startu četvrtog seta oduzima servis Lajoviću i vodi sa 2:1.

18.11 - Švajcarac osvaja svoj servis gem i dobija treći set sa ubedljivih 6:1.

18.07 - Brejk za Vavrinku, veliko vođstvo od 5:1, i Švajcarac sada servira za set.

17.55 - Vavrinka nakon osvojenog svog servisa oduzima servis našem teniseru i dolazi do ranog brejka - 0:2.

17.48 - Lajović servira za set, i ovaj gem osvaja sa nulom i stigne do izjednačenja u setovima 1:1.

17.42 - Lajović sa nulom osvaja svoj servis i na taj način je potvrdio brejk, 5:3.

17.39 - Prvi do brejka u drugom setu stiže Lajović. Uspeo je da iskoristi loše prve servise protivnika i da mu oduzme servis - 4:3.

17.28 - Prvi do brejk šansi u drugom setu stiže Vavrinka. Lajović uspeva da se odbrani, spasava obe brejk lopte, a potom i osvaja gem.

17.23 - Lajović ponovo ima problema na svoj servis. Vavrinka to koristi, oduzima mu servis i dobija prvi set sa 6:4.

17.08 - Lajović nije poklekao, napao je servis protivnika, stigao do brejk šanse i iskoristio je, brejk, 4:5. Dušan servira za izjednačenje.

17.04 - Vavrinka vodi sa 4:3, i napada servis našeg tenisera. Dolazi do brejk lopte. Lajović uspeva da se odbrani. Nova greška našeg tenisera i Švajcarac ima novu šansu za brejk. Koristi je i dolazi do brejka prednosti. 

16.40 - Vavrinka uzvraća, dolazi do tri vezane brejk lopte. Lajović uspeva da se odbrani, izjednačenje. Četvrta šansa za protivnika, dvostruka servis greška našeg tenisera, brejk, 1:1. 

16.35 - Na samom startu meča Lajović uspeva da zapreti, osvaja brek loptu, propušta je. Potom ima i novu priliku, međutim i ona odlazi u nepovrat. Treća brejk prilika za Lajovića, ovu uspeva da iskoristi i stiže do ranog brejka.   

16.30 - Počeo meč između Lajović i Vavrinke.

15.53 - Rodžer Federer je osvojio i treći set, a sa njim, naravno, i meč (6:2).

15.30 - Federer je sigurniji i konzistentniji u svojoj igri pa, iako Bozoljac ima periode dobre igre, sasvim zasluženo vodi sa 2:0 u setovima.

15.21 - Federer uspeva da uzvrati brejkom u devetom gemu (5:4), i sada servira za izjednačenje. 

15.03 - Prvi do brejka u drugom setu stiže srpski teniser, koji vodi sa 3:1. 

14.44 - Rodžer Federer je smireno, neki bi rekli i rutinski, odbranio prednost od jednog brejka i tako stigao do prvog seta (4:6).

14.33 - I pored dobre igre srpskog tenisera, Rodžer Federer je taj koji, u sedmom gemu, prvi uzima servis protivniku. 

14.10 - Počeo je meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa. Za Srbiju igra Ilija Bozoljac, a za Švajcarsku Rodžer Federer. 

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske otvoriće, u petak u 14 sati, Ilija Bozoljac i Rodžer Federer. Posle njih, na teren će izaći Dušan Lajović i pobednik Otvorenog prvenstva Australije Stanislas Vavrinka.

U subotu je na programu meč dublova. Za Srbiju su prijavljeni Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, a za Švajcarsku Marko Kjudineli i Mihael Lamer.

Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju u 13 časova, prvi će na teren Lajović i Federer, a zatim će uslediti poslednji singl - između Bozoljca i Vavrinke.

Srbija je oslabljena odsustvom Novaka Đokovića. Drugi reket sveta istakao je da je odluku o izostanku iz prvog kola takmičenja doneo posle ozbiljnih i detaljnih konsultacija sa svojim timom.

"Uveren sam da je ona najispravnija moguća. Takođe, uveren sam i da je za budućnost našeg tenisa veoma važno da mlađi teniseri u ovoj sezoni dobiju priliku i stiču iskustvo u igri protiv reprezentacije kakva je Švajcarska. Ja ću biti uz njih svim srcem. Rodžeru i Stanislasu želim da dožive Srbiju onakvom kakva jeste, lepom i otvorenom zemljom, i da se iznenade snagom i talentom naših mladih tenisera", kazao je Đoković.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske igra se u Novom Sadu od 31. januara do 2. februara, a goste predvode najbolji teniseri Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka. Pobednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Belgija - Kazahstan, dok će poražena selekcija igrati u baražu za ostanak u Svetskoj grupi.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво