Читај ми!

Melburn, dan četvrti: Eliminisan Del Potro!

Jelena Janković u trećem kolu, Bojana Jovanovski izgubila od Austrijanke Mejsburger. Početak većine mečeva bio je odložen zbog ekstremno visokih temperatura, a onda i zbog kiše. Dušan Lajović poražen je od Keja Nišikorija sa 3:0 u setovima. Federer, Nadal i Mari rutinski u trećem kolu.

15.27 - Nekoliko favorita završilo je takmičenje četvrtog dana Australijen opena. Huan Martin del Potro izgubio je od Španca Bautiste-Aguta sa 3:2, dok je istim rezultatom Verdasko poražen od Gabašvilija. Federer, Nadal, Mari i Monfis zabeležili maksimalne pobede.

15.00 - U polsednjem meču dana, Žil Simon savladao je Marina Čilića sa 3:2 i plasirao se u treće kolo prvog grend slema u sezoni. 

14.20 - Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treće kolo AO, pošto je sa 2:1 u setovima izgubila od Austrijanke Mejsburger. 

13.45 - Bojana Jovanovski izgubila je drugi set rezultatom 6:3. Pobednika meča odlučiće treći set,  Austrijanka Mejsburger prva na servisu.

13.04 - Jelena je ekspresno dobila i drugi set sa 6:0 i ostvarila plasman u naredno kolo, Bojana Jovanovski je takođe dobila prvi set sa 6:3 za 41 minut igre. Jelena će u nastavku turnira igrati sa pobednicom meča u kojem se sastaju Magdalena Ribarikova i Japanka Kunami Nara.

12.40 - Jelena Janković je dobila prvi set 6:2 za 29 minuta igre.  

12.26 - Na terenu i Bojana Jovanovski protiv Ivon Mejsburger iz Austrije.

12.06 - Počeo duel između Jelene Janković i Japanke Ajumi Morite. 

11.40 - Takmičenje na nepokrivenim terenima nastavljeno je posle skoro dva sata prekida zbog kiše u Melburnu. Za to vreme igrali su se mečevi samo na Rod Lejver areni i Hajsens areni, na kojima je krov bio zatvoren.  U toku dana na teren bi trebalo da svoje mečeve odigraju Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

10.27 - Bosansko-hercegovački teniser Damir Džumhur, koji čeka termin odigravanja meča trećeg kola protiv Čeha Tomaša Berdiha, izjavio je za portal Klix.ba da su temperature nesnosne. "Danas u 14:00 sati u hladu je izmereno 43 stepena celzijusa i tada su prekinuti svi mečevi", rekao je Džumhur. Prema prognozama meteorologa, temperature će rasti i u narednim danima.

10.14 - Bojana i Jelena trebalo bi da svoje mečeve počnu oko 11 časova.

10.09 - Takmičenje na nepokrivenim terenima ponovo je prekinuto, ali ne zbog vrućine, već zbog kiše u Melburnu.

09.36 - Plasman u narednu rundu ostvarili su Nadal i Federer. Španac je savladao je savladao domaćeg tenisera Tanasija Kokinakisa 6:2, 6:4, 6:4. Nadal će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela Francuza Gaela Monfisa i Amerikanca Džeka Soka. Rodžer je bio bolji od Slovenca Blaža Kavčiča 6:2, 6:1, 7:6. Nekada prvi igrač sveta će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela Fernanda Verdaska i Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije. Oba duela igrala su se pod zatvorenim krovom.

08.31 - Nakon nekoliko sati pauze ponovo nastavljeni mečevi u Melburnu ... 

06.43 - Iako u Australiji vlada pravi vremenski pakao, Novak Đoković uspeva da uživa i da se zabavlja, što pokazuje širok osmeh na slici sa Patrikom Rafterom...

06.29 - Prema najnovijim informacijama, meč Bojane Jovanovski počinje oko 9.30 časova, dok će Jelena Janković na teren posle 10 sati...

05.49 - Kako sada stvari stoje, veće su šanse da će mo najpre gledati Bojanu nego Jelenu, jer njen meč počinje posle završetka duela između Miloša Raonića i Viktora Haneskua, koji je u toku. S druge strane, Jelena se sastaje sa Japankom Ajumi Moritom i njihov susret je treći po redu na Terenu 3. Pre toga, svoje mečeve moraju da završe Andreas Sepi i Donald Jang, a potom Fernando Verdasko i Tehmuraz Gabašvili. 

04.52 - Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u treće kolo Australijen opena tek posle tri seta i velike drame u meču na Rod Lejver areni protiv Italijanke Karin Knap - 2:1 ( 6:3, 4:6, 10:8), nakon tri i po sata velike borbe. Šarapova je u trećem setu, pri rezultatu 5:4 servirala za pobedu, kada su organizatori saopštili da su aktivirali "pravilo velikih vrućina", koje predviđa prekid meča. Pošto se prema pravilu meč prekida po završetku započetog seta, teniserke su nastavile duel, a 50 minuta kasnije Marija je osvojila treći set sa 10:8. Kada je meč počeo u Melburnu je bilo 39 stepeni Celzijusovih, a temperatura je dostigla skoro 43 stepena kada je završen, posle tri sata i 28 minuta.

04.18 - Treći dan uzastopno temperatura u Melburnu u najtoplijem delu dana dostigla je 44 stepeni Celzijusovih, zbog čega su organizatori prvog grend slem turnira u sezoni morali da primene "pravilo velikih vrućina" i prekinu mečeve. Prema tom pravilu, mečevi se prekidaju po završetku započetog seta i dok se ne ukine, nijedan meč ni trening se neće održati na otkrivenim terenima. Mečevi se nastavljaju kada temperatura padne ispod 40 stepeni.

03.03 - Veliki otpor pružio je Lajović u trećem setu ali ga je ipak izgubio u taj brejku - 7:6 (7:3), za ukupnih 0:3 u korist Nišikorija

02.49 - Pobednik trećeg seta biće odlučen posle taj-brejka - 6:6. 

02.36 - U osmom gemu trećeg seta Lajović pravi prvi brejk na meču i seriviraće za osvajanje trećeg seta - 5:3. 

02.19 - Na početku trećeg seta oba tenisera su sačuvala po dva svoj servisa - 2:2. 

02.02 - Nišikori je osvojio i drugi set identičnim rezultatom - 1:6 za 26 minuta. Lajović je prilično nemoćan...

01.50 - Posle 9 vezanih gemova za Nišikorija, Dušan Lajović konačno osvaja svoj servis gem i smanjuje rezultat u drugom setu na 1:3.

01.44 - Japanac nastavlja u istom ritmu i u drugom setu, pravi brejk odmah na startu i vodi sa 0:2. 

01.37 - Posle svega 25 minuta igre, Nišikori je osvojio prvi set protiv Lajovića rezultatom 1:6.

01.33 - Novi brejk za Nišikorija, koji sada već ima veliku prednost u prvom setu - 1:4. 

01.23 - Posle početnih 1:1, japanski teniser oduzima servis našem igraču za vođstvo od 1:2. 

01.11 - Počeo je meč između Dušana Lajovića i Japanca Keja Nišikorija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво