Читај ми!

Jelena lako do drugog kola

Jelena Janković je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije. Na startu turnira savladala je Japanku Misaki Don, ubedljivo, sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2. Meč je trajao 74 minuta. Naredna rivalka naše teniserke je još jedna Japanka - Ajumi Morito. Jelena zadovoljna pobedom.

Osma teniserka sveta Jelena Janković pobedila je 89. na VTA listi Misaki Doi iz Japana sa 2:0 (6:1, 6:2). Srpska teniserka se tako 12. godinu zaredom plasirala u drugo kolo prvog grend slem turnira u sezoni. Meč je trajao sat i 14 minuta, srpska teniserka je pet puta oduzela servis protivnici, koja je od osam iskoristila jednu brejk loptu. Najveći problem tokom meča bila je nesnosna vrućina, pa su teniserke koristile svaku priliku da se malo rashlade.

Jankovićeva je u četvrtom gemu drugog seta iskrenula članak, zbog čega je tražila lekarsku pomoć, ali je nakon toga nastavila meč. Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv 61. teniserke, Japanke Ajumi Morito, koja je pobedila Nađu Kičenok iz Ukrajine sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (7:5).

Srpska teniserka je do sada dva puta igrala sa Moritom i ostvarila obe pobede, u Fed kupu 2009. godine bilo je 2:0 (6:1, 6:0), i prošle godine na turniru u Tokiju takođe 2:0 (6:4, 6:1).

Jankovićeva zadovoljna pobedom

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je zadovoljna igrom i pobedom protiv Misaki Doi iz Japana, u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Srpska teniserka se lakše povredila u drugom setu, kada je nezgodno stala i izvrnula članak.

"Zadovoljna sam, to je bio dobar meč, pogotovo za prvi meč na turniru, pošto ne znate šta možete da očekujete u teškim uslovima. Velika je vrućina, izgubila sam ravnotežu kada sam krenula na 'drop-šot', okliznula sam se, izvrnula članak i ogrebala koleno. Ali, posle pomoći lekara, uspela sam da završim meč", rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da se svaki igrač na svoj način priprema za mečeve u teškim uslovima.
"Važno je da pre meča pijete mnogo tečnosti, da se pravilno hranite, da unoste mnogo vode i energetskih pića. Svaki igrač se rashlađuje na svoj način, koristi hladne peškire, led, različite stvari. Nije lako, ali moramo, kako bismo izdržali te uslove", rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da je napornim radom uspela da se vrati među 10 najboljih na svetu.
"Ništa mi nije palo sa neba, naporno radim. Pokušala sam da popravim neke elemente svoje igre, da se popravim na psihološkom planu. Sve ide prilično dobro, sada sam osma teniserka sveta, nadam se da ću nastaviti da napredujem", rekla je nekadašnja prva igračica sveta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи