Читај ми!

Melburn, dan drugi: Pobede favorita

Viktorija Azarenka, Rodžer Federer i Endi Mari lako do drugog kola. Tomić predao meč Nadalu. Dušan Lajović savladao Francuza Lukasa Puija sa 3:1 u setovima i plasirao se u drugo kolo Australijan opena. Jankovićeva lako izašla na kraj sa Misaki Doi iz Japana - 2:0. Bojana Jovanovski pobedila Janu Čepelovu iz Slovačke sa 2:1. Kanađanin Frank Dančević i sakupljač loptica onesvestili se zbog velikih vrućina.

14.15 - Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je na startu turnira savladala Amerikanku Betani Matek-Sends sa 6:3, 6:4. Šarapova, koja je nije osvojila gren slem titulu od juna 2012. godine, postavljena za trećeg nosioca u Melburnu. Ona će u drugom kolu igrati protiv italijanske takmičarke Karin Knap.

11.27 - Rafael Nadal u drugom kolu. Nakon prvog seta koji je dobio Španac sa 6:4, Bernard Tomić mu je predao meč.

11.18 - Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo pošto je na startu takmičenja savladala Slovakinju Janu Čepelovu sa 6:7 (1:7), 6:1, 6:3. Meč je trajao dva sata, Jovanovski je do pobede došla posle izgubljenog prvog seta. Ona će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča Šanel Šipers (Južna Afrika) - Ivon Mojzburger (Austrija).

10.45 - Italijanski teniser Andreas Sepi plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio domaćeg igrača Lejtona Hjuita sa 3:2 u setovima (7:6, 6:3, 5:7, 5:7, 7:5). Bivši prvi igrač sveta Hjuit, koji je 18. put igrao na AO, uspeo je da nadoknadi zaostatak od dva seta, imao je meč loptu, ali nije uspeo da pobedi. Meč je trajao četiri sata i 18 minuta. Hjuit je imao meč loptu u 10. gemu, ali je nije iskoristio, nakon čega je u narednom gemu izgubio svoj servis. Sepi je zatim bez izgubljenog poena osvojio svoj servis gem i obezbedio plasman u drugo kolo.

10.40 - Britanski teniser Endi Mari plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio Goa Soedu iz Japana sa 3:0 u setovima (6:1, 6:1, 6:3). Četvrti teniser sveta šest puta je oduzeo servis protivniku, koji nije imao nijednu priliku za brejk, a pobedu je ostvario za sat i 30 minuta. "Veoma je toplo. Mnogi igrači se zbog toga muče na terenima. Drago mi je što sam brzo završio meč", rekao je Mari. On će u drugom kolu igrati protiv 267. tenisera sveta Vensana Miloa iz Francuske. Milo je pobedio Amerikanca Vejna Odesnika sa 3:2 u setovima (7:5, 4:6, 6:7, 6:1, 6:3).

10.36 - Nakon što je izgubila prvi set u taj-brejku Bojana Jovanovski ekspresno dobija drugo set sa 6:1 i stiže do izjednačenja protiv Jane Čepelove. 

09.30 - Nemački teniser Filip Kolšrajber povukao se sa turnira zbog povrede leve tetive. Kolšrajber, 21. nosilac, povukao se pre početka meča prvog kola protiv Slovenca Aljaža Bedenea. Njega je u žrebu zamenio Francuz Stefan Rober, "laki luzer", koji kroz kvalifikacije nije uspeo da se plasira u glavni žreb. Rober je pobedio sa 3:0 (7:6, 6:3, 6:0). Sa turnira su se zbog povreda povukli i Amerikanac Džon Izner, Nemac Tomi Has, Radek Štepanek iz Češke i Polona Hercog iz Slovenije.

09.00 - Kanadski teniser Frank Dančević i dečak koji skuplja loptice onesvestili su se zbog velikih vrućina u Melburnu, tokom mečeva prvog kola Otvorenog prvenstva Australije. U Melburnu je tokom dana temperatura dostigla 41 stepen Celzijusovih, a mnogi teniseri su se žalili na nepodnošljive uslove za igru. Dančević se tokom meča sa Benoom Paireom iz Francuske onesvestio, ali je posle lekarske pomoći nastavio da igra. On je nakon toga u pauzama sedeo s kesom leda i peškirima na glavi. Posle dva sata i 12 minuta igre, na nepokrivenom terenu, izgubio je meč sa 0:3 (6:7, 3:6, 4:6). Tokom meča između Kanađanina Miloša Raonića i Španca Danijela Himeno Trevera, takođe igranom na nepokrivenom terenu, onesvestio se dečak koji skuplja loptice. Njemu je prvi u pomoć pritrčao Španac, a nakon toga lekari su mu ukazali pomoć. Raonić je pobedio sa 3:1 (7:6, 6:1, 4:6, 6:2). Zbog velikih vrućina dozvoljena je desetominutna pauza između drugog i trećeg seta u mečevima u ženskoj konkurenciji.

08.00 - Dvostruka uzastopna osvajačica Australijan opena, Beloruskinja Viktorija Azarenka, plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Šveđanku Johanu Larson sa 2:0 (7:6, 6:2). Taj meč bio je na programu pre duela Federera i Dakvorta, a Beloruskinja je rekla da je bilo "prilično vruće, kao u usijanom tiganju, ili nešto slično tome". Azarenka će u drugom kolu igrati protiv Čehinje Barbore Zahlavove Stricove, koja je pobedila Su Vei Hsei sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:1).  

7.30 - Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio domaćeg igrača Džejmsa Dakvorta sa 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 6:2). Nekadašnji prvi igrač sveta je svoj meč na rekordnom 57. uzastopnom grend slem turniru u karijeri počeo po velikoj vrućini, od 41 stepena Celzijusovih. On je teniser sa najvećim brojem nastupa na grend slem turnirima u istoriji. Švajcarac je 133. tenisera sveta Dakvorta pobedio za sat i 46 minuta igre. Upitan kako je izdržao, osvajač rekordnih 17 grend slem trofeja rekao je da nije bilo strašno. "Ovde sam i pričam... U stvari, nije bilo toliko ludo. Trenutno se dobro osećam", rekao je Federer posle meča.

06.05 - Jelena Janković se plasirala u drugo kolo savladavši Japanku Misaki Doi sa 2:0 po setovima 6:1, 6:2.

04.12 - Dušan Lajović sa 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 6:3) savladao Francuza Puija i plasirao se u drugo kolo Australijen opena. 

Srpski teniser Dušan Lajović nastavlja sa dobrim partijama na Australijan openu. Lajović je, posle uspešno prebrođenih kvalifikacija, u prvom kolu glavnog žreba savladao Francuza Puija sa 3:1 u setovima.

Lajović je od samog početka meča krenuo agresivno i prvi set dobio rezultatom 6:4. U drugom delu igre viđena je velika borba, a set se završio u taj brejku, rezultatom 11:9, u korist srpskog tenisera.

Dobru igru iz drugog seta, Pui je krunisao osvajanjem trećeg dela meča, za šta mu je bio dovoljan jedan oduzet servis Lajovića (6:4).

I u četvrtom setu viđena je bespoštedna borba dva igrača, iz koje kao uspešniji izlazi Lajović, pa rezultatom 6:3 osvaja set, ujedno i meč protiv nezgodnog Francuza. 

Jelena Janković u prvom kolu savladala  Misaki Doi iz Japana sa 2:0 po setovima 6:1, 6:2.

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo pošto je na startu takmičenja savladala Slovakinju Janu Čepelovu sa 6:7 (1:7), 6:1, 6:3. Meč je trajao dva sata, Jovanovski je do pobede došla posle izgubljenog prvog seta. Ona će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča Šanel Šipers (Južna Afrika) - Ivon Mojzburger (Austrija).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара