Mastersi na RTS-u

Radio-televizija Srbije otkupila je ekskluzivno pravo na prenos svih Masters turnira u naredne tri godine. Masters karavan na RTS-u počinje 3. marta turnirom u Indijen Velsu.

Gledaoci Radio-televizije Srbije imaće priliku da u naredne tri godine gledaju turnire iz Masters serije na našoj televiziji. Serija prenosa sjajnog tenisa počinje 3. marta, turnirom u Indijen Velsu.

Šest Mastersa igra se na tvrdoj podlozi, dok su tri na šljaci. Novak Đoković naredne godine brani tri titule, Rafael Nafal je osvojio pet, a Endi Mari jednu titulu.

Raspored Masters turnira:

Indijen Vels, turnir počinje 3. marta. Otvoreno prvenstvo Indijan Velsa, u muškoj konkurenciji poznat i kao Indijan Vels Masters, zvaničnog imena BNP Paribas Open, turnir je koji se od 1976. godine održava u malom gradu Indijan Velsu u Kaliforniji, SAD. Ovaj turnir je deo ATP Masters 1000 serije u muškoj konkurenciji, a u ženskoj konkurenciji pripada VTA Premijer turnirima. Turnir se igra na tvrdoj podlozi.

Branilac titule u muškoj konkurencije Rafal Nadal. On je u finalu savladao Huna Martina del Potra sa 2:1. U ženskoj konkurenciji branilac titule je Marija Šarapova, ona je u finalu bila bolja od Karoline Voznijacki sa 2:0.

Majami, turnir počinje 17. marta. Otvoreno prvenstvo Majamija teniski je turnir koji se igra i u muškoj i ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji, to je turnir ATP Masters 1000 serije, a u ženskoj Obavezni Premijer turnir. Turnir se od 1985. održava svake godine i igra se na tvrdoj podlozi.

Branilac tutule u muškoj konkurenciji je Endi Mari. On je u finalu savladao Davida Ferera sa 2:1. U ženskoj konkurenciji šampionka je Serena Vilijams, koja je u finalu bila bolja od Marije Šarapove sa 2:1.

Monte Karlo, turnir počinje 14. aprila. Monte Karlo Masters, zvaničnog imena Monte-Carlo Rolex Masters, je turnir za profesionalne tenisere. Turnir se održava od 1897. godine u Rokebrun-Kap-Martinu, delu Francuske kome je najbliži poznati grad Monte Karlo. Deo je ATP masters 1000. serije i igra se na šljaci na otvorenom.

Branilac titule je naš Novak Đoković, on je u finalu bio bolji od Rafaela Nadala sa 2:0. Predhodnik osam godina Nadal je suvereno vladao Monte Karlom. Novak mu se dva puta našao na putu u finalu 2009. i 2011. godine.

Madrid, turnir počinje 5. maja. Otvoreno prvenstvo Madrida je turnir za profesionalne tenisere i teniserke koji se igra u Madridu, u Španiji. Od 2002. do 2008. se održavao na betonu u dvorani, a od 2009. se održava na otvorenim terenima na crvenoj šljaci, i uključuje i žene u konkurenciju. Od 2012. se igra na plavoj šljaci.

Branilac titule je Rafael Nadal, u finalu je savladao Stanislasa Vavrinku sa 2:0. U ženskoj konkurenciju turnir je osvojila Serena Vilijam, koja je u finalu bila bolja od Marije Šarapove sa 2:0.

Rim, turir počinje 12. maja. Međunarodno prvenstvo Italije je teniski turnir i za muškarce i za žene. Za muškarce je turnir Masters serije, a za žene Premijer 5 turnir. Ovaj turnir se najpre igrao u Milanu (1930-1934), a onda je 1935. premešten u Rim. Turnir se nije održavao u periodu 1936-1949, a onda je nastavljen 1950. Deo Open ere postao je 1969.

Branilac titule u Rimu je Rafael Nadal, u finalu je savladao Rodžera Federera sa 2:0. Nadal je inače sedmostruki osvajač Rima. U ženskoj konkurenciji titulu brani Serena Vilijam koja je u finalu savladala Viktoriju Azarenku sa 2:0.

Kanada, turnir počinje 4. avgusta. Otvoreno prvenstvo Kanade je profesionalni teniski turnir za žene i muškarce. Prvi turnir je održan 1892. kao tenisko prvenstvo Kanade da bi posle 1968. postao Otvoreno prvenstvo Kanade. Od osnivanja turnir je promenio više imena (zavisno od sponzora), pa se od sada zove Rodžers kup (Rogers Cup).

Od 1982. svake parne godine ženski turnir se održava u Montrealu, a neparne u Torontu. Isto tako naizmenično održava se muški turnir samo drugačijim redosledom: Montreal (neparna) a Toronto (parna). Takmičenje u Torontu igra se u Reksal centru, a na Parc Jarry u Montrealu. Turnir se održava tri nedelje pre Otvorenog prvenstva SAD.

Otvoreno prvenstvo Kanade je turnir Premijer 5 serije za žene, a ATP masters 1000 za muškarce. Do 1968. se igrao na travi, do 1973. na zemlji, a od 1974. igra se na otvorenim terenima sa tvrdom podlogom.

Branilac titule je Rafael Nadal, koji je u finalu savladao Miloša Raonića sa 2:0. U ženskoj konkurenciji titulu brani Petra Kvitova, koja je bila bolja od Na Li sa 2:1.

Sinsinati, turnir počinje 11. avgusta. Otvoreno prvenstvo Sinsinatija teniski je turnir koji se igra u Sinsinatiju, u Ohaju, u SAD. Turnir je prvi put održan 18. septembra 1899. Ovaj turnir je deo ATP Masters 1000 serije i Premijer 5 turnir. Igra se u avgustu na tvrdoj podlozi. Trenutni naziv turnira je Western & Southern Open.

Titulu i na ovom turniru brani Rafael Nadal, u finalu je bio bolji od Džona Iznera sa 2:0. Kod dama titula je pripala Viktoriji Azarenki pobedom u finalu nad Serenom Vilijams 2:1.

Novak Đoković još nema titulu na ovom turniru.

Šangaj, turnir počinje 6. oktobra. Šangaj ATP masters 1000 je profesionalni teniski turnir ATP Masters serije, koji se igra na otvorenim terenima sa tvrdom podlogom. Održava se svake godine u oktobru na Ćidžung stadionu u Šangaju, u Kini. Turnir je u kalendaru od 2009. godine.

Branilac titule je Novak Đoković, koji je u finalu savladao Huana Martina del Potra sa 2:1. Novak je osvojio ovaj turnir i 2012. godine. Dve titule ima i Endi Mari 2010. 2011, a prvi osvajač turnira je Nikolaj Davidenko 2009. godine.

Pariz, turnir počinje 27. oktobra. Pariz masters je teniski turnir za profesionalne tenisere koji se svake godine održava Parizu u Francuskoj. Igra se na tvrdoj podlozi u zatvorenim terenima. Deo je ATP masters 1000 serije. Turnir je uglavnom poslednji turnir koji se igra prije završnog turnira sezone, tenis masters kupa.

Branilac titule na ovom turniru je Novak Đoković, u finalu je savladao Davida Ferera sa 2:0. Novak je ovaj turnir osvojio i 2009. godine.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво