Читај ми!

Mari: Troicki i Čilić pogrešili

Britanski teniser Endi Mari smatra da su se Viktor Troicki i Marin Čilić poneli neprofesionalno zbog toga što su dozvolili da se nađu u situaciji da budu kažnjeni za doping prekršaje. Postoje pravila kojih moramo da se pridržavamo. Slično mišljenje ima i Federer. Dok je Novak Đoković rekao da više nema poverenja u antidoping agenciju. Rafael Nadal je takođe podržao Viktora.

Srpskom teniseru prvobitno je izrečena suspenzija na 18 meseci i kasnije smanjena na 12 zbog odloženog odlaska na doping kontrolu u Monte Karlu, dok je Hrvatu devetomesečna smanjena na četiri meseca nakon što je uneo u organizam zabranjenu supstancu koristeći tablete glukoze kupljene u apoteci.

"Mi ne znamo šta je tačno rečeno između službenika doping kontrole i Viktora, ali je realnost da postoje pravila i da treba da ih se pridržavamo. Ako je zatraženo testiranje, onda to mora da se uradi. Mora da bude nulta tolerancija za te stvari, u protivnom ljudi mogu da pomisle da mogu da se izvuku s bilo čim", rekao je Mari za BBC Sport.

Šampion Vimbldona takođe je dodao da "nema opravdanja za slučajno uzimanje zabranjenih supstanci" i da nikada ne bi otišao u apoteku da kupi neki lek, jer je to, prema njegovom mišljenju, neprofesionalno.

"Pre 10 ili 15 godina, kada se nije smatralo da postoji droga u sportu, možda je neko mogao da ode u apoteku i sam kupi lek. Sada to ne sme da se radi i to jednostavno treba prihvatiti", konstatovao je Mari.

Slično mišljenje ove nedelje izneo je i Rodžer Federer, dok je Novak Đoković povodom "slučaja Troicki" rekao da više nema poverenje u Svetsku antidoping agenciju. Rafael Nadal je podržao Troickog u njegovoj borbi za istinu.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво